Pablo Laso, Joanis Sferopulos, Serhio Ernandez i Igor Miličić (©Star Sport, ©MN Press)
Pablo Laso, Joanis Sferopulos, Serhio Ernandez i Igor Miličić (©Star Sport, ©MN Press)

Katašu dani odbrojani, Makabi razmatra četiri opcije: U konkurenciji i Igor Miličić

Vreme čitanja: 2min | ned. 04.12.22. | 17:07

Ponos Izraela mora nešto da menja kako ne bi i ova sezona otišla u zaborav...

Loši rezultati u poslednjih mesec dana i šest poraza u proteklih devet utakmica u svim takmičenjima aktivirali su sve alarme u redovima Makabija iz Tel Aviva. Još jedna sezona preti da brzo ode u zaborav, što uprava Ponosa Izraela želi da spreči.

Ugledni izraelski portal One javlja da Makabi razmatra četiri opcije umesto Odeda Kataša kome su dani odbrojani. To su Pablo Laso, Joanis Sferopulos, Igor Miličić i Serhio Ernandez.

Izabrane vesti

Laso je još bez angažmana pošto ga je Real Madrid letos praktično oterao sa trenerske pozicije. Španski stručnjak je nekoliko puta već javno ponovio da je spreman da se vrati poslu nakon što se oporavio od srčanog udara, ali još nije dobio poziv koji bi zadovoljio njegove ambicije. A one su naravno – najviše. Makabi ima novca da mu sastavi ekipu po želji, ali još od poslednje evropske titule sa Dejvidom Blatom nedostaje pravi sistem koji bi dugoročno dao rezultat.

21.30: (1,85) Nju Orleans (12,5) Denver (2,15)

Navodno se razmatra i mogućnost povratka Joanisa Sferopulosa, s tim što se ova opcija čini najmanje realnom. Grk i Makabi su se prošle godine rastali u ne tako dobrim odnosima posle serije poraza na svim meridijanima. Navijačima je posebno zasmetao poraz u polufinalu domaćeg kupa, što je i dovelo do smene. Ubrzo posle toga je i postavljen Kataš za naslednika.

Sferopulosa je Žalgiris jesenas pozvao da dođe, ali on je odbio zbog želje da radi u većim, odnosno bogatijim evropskim klubovima.

Zanimljivo je da se na Makabijevoj listi želja našao i Igor Miličić. Hrvatski stručnjak heroj je Poljske posle odlaska do polufinala Evrobasketa i odličnih izdanja reprezentacije u Berlinu i pogotovo protiv Slovenije u četvrtfinalu. Miličić je poslednji klupski angažman imao u Ostrovu, od prošle godine je na klupi Poljske koju je uspeo da izdigne do najboljeg rezultata u novijoj istoriji i odmah je privukao veliku pažnju.

Poslednje ime na listi je Serhio Ernandez. Argentinac je napravio istorijski rezultat na Mundobasketu 2019. kada je odveo svoju zemlju do finala u kojem je Španija ipak bila bolja i uzela zlato. On je na klupskom nivou poslednje radio u Španiji kao trener Saragose. Bez posla je već godinu dana.

DARUN HILIJARD SE VRAĆA TRENINZIMA

Uz vest da Makabi menja trenera, stižu i informacije da se Darun Hilijard vraća ekipnim treninzima u Tel Avivu. Hilijard je bio pod trenutnom suspenzijom zbog čega je propustio nekoliko treninga, kao i poraz od minhenskog Bajerna, zbog komentara koje je ostavio na društvenim mrežama nakon Makabijevog poraza u prvenstvu od Hapoel Jerusalima (75:80). Navijači Makabija oštro su reagovali zbog njegovog komentara, posle čega sklonjen.

Hilijard se nije dosad proslavio u dresu Makabija, pošto beleži tek 4,8 poena, 1,7 skokova i 1,2 asistencije u samo šest evroligaških utakmica. Daleko ispod standarda...


tagovi

Serhio ErnandezPablo LasoIgor MiličićJanis SferopulosKK Makabi Tel AvivEvroligaOded Kataš

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara