©VTB League
©VTB League

Kazalon propustio priliku da sjajnom partijom donese pobedu Megi

Vreme čitanja: 2min | ned. 25.09.22. | 15:37

Ekipa Mege je okončala VTB Superkup na šestom mestu

/Od izveštača Mozzart Sporta iz Moskve/

Šteta, Mega je upisala i treći poraz na VTB Superkupu iako su imali idealnu priliku da nadigraju Lokomotivu. Mladi tim Marka Baraća je pokazao kako može da igra atraktivnu košarku, ali na kraju su prosuli skoro sigurnu pobedu. Na kraju Rusi su slavili 95:93.

Izabrane vesti

Naime posle lošeg prvog poluvremena kada je Lokomotiva imala 10 poena prednosti, viđena je izvanredna treća deonica.

Mladi košarkaši Mege su pokazali da se ne predaju na terenu. Kazalon i drugovi su se rastrčali kao nikada do sada. Isporučili su Lokomotivi 30 poena za 10 minuta i tada najavili trijumf koji će obeležiti pripremni period.

U poslednjih deset minuta Lokomotiva je pokušala da napravi sopstveni preokret,a na kraju su u tome uspeli. Megi je kao i na prethodnim mečevima falila mirnoća i iskustvo.

Rusi su u nekoliko navrata preokreta, dok je Mega tražila rešenje preko dalekometne paljbe Grbovića.

Ipak, tu nije bio kraj drame. Lokomotiva je izjednačila dva minuta pre kraja. Međutim, kao po receptu. Ponovo lopta u rukama Grbovića i nova trojka. Poslednji minut je nešto što dugo može da se prepričava. Sudije su svirale nesportsku, posle koje je Lokomotiva došla do prednosti, Mega je imala priliku da dođe do trijumfa, ali je Malkom Kazalon promašio oba slobodna bacanja.

Utakmicu je obeležio upravo Malkom Kazalon koji je ubacio 29 poena, ali je zato promašio dva slobodna bacanja koja bi donela prednost u samom finišu. Uprkos tome pokazao je da će biti lider tima. Bivši plejmejker Crvene zvezde Aleksa Uskoković je imao 13 poena, ali je primio udarac u drugom poluvremenu, ipak čini se da nije ništa ozbiljno.


tagovi

KK Lokomotiva KubanjKK MegaVTB ligaVTB Superkup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara