Rudi Fernandez i Nikola Mirotić (©Shutterstock)
Rudi Fernandez i Nikola Mirotić (©Shutterstock)

Kažemo finale, mislimo El Klasiko: Barsa naspram Reala posle 259 dana, nagrada je trofej Superkupa

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.09.20. | 13:18

Borba za prestiž, pehar koji su oba tima osvajala po šest puta i injekciju dobre energije pred početak Endesa Lige

Prvi košarkaški El Klasiko sezone 2020/21 gledaćemo u reprizi finala Superkupa Španije od pre godinu dana. Real Madrid će u svom Vizink centru od 18.30 pokušati da odbrani trofej protiv arhineprijatelja kojeg je pobeđivao pet puta u prethodnih sedam međusobnih duela.

Izabrane vesti

Borba za prestiž, pehar koji su oba tima osvajala po šest puta i injekciju dobre energije pred početak Endesa Lige u kojoj će i jedni i drugi imati identičan cilj – da skinu Baskoniju sa trona. Katalonci su juče u polufinalu zadali udarac šampionu. Krajnji rezultat bio je 72:68, a teško da bismo Barsu gledali u finalu da Aleks Abrines nije odigrao treću deonicu kao u transu i vezao pet trojki, odnosno postigao 16 uzastopnih poena.

Upravo bi teška utakmica i neizvesna završnica mogli da predstavljaju prednost za ekipu Šarunasa Jasikevičijusa koja je u šest međusobnih okšaja sa Blankosima u Superkupu, poražena četiri puta. Da bi izbegla se u tom segmentu približila najvećem rivalu, Barselona će morati da ima raspoloženog Nikolu Mirotića i u skoku i u napadu na protivnički koš. Španski centar je prošle godine odigrao solidno finale sa 14 poena i šest skokova, ali to nije bilo dovoljno za prvi trofej Superkupa od 2015.

NIKOLA MIROTIĆ (broj koševa (16,5), tip više, kvota 1,80)

Za razliku od predstojećeg protivnika, Kraljevski klub imao je znatno lakši posao u borbi za finale. Rutinska pobeda protiv ekipe Tenerifa, Rudijeva dečačka partija sa 18 poena za 19 minuta, Kampacovo standardno razigravanje saigrača i kvalitetne role Gabrijela Deka i Entonija Rendolfa, nagovestile su da će Barselona imati jezivo težak posao.

FAKUNDO KAMPACO (broj koševa (10,5), tip više, kvota 1,75)

Poslednji put Real i Barsa sastali su se pre 259 dana, dakle nisu ukrstili koplja u takmičarskom meču od 2019. godine. Tada je rim iz Blaugrane iskasapio ekipu Pabla Lasa sa 20 poena razlike, uz dominantnu partiju Nikole Mirotiće. Barselona svoje samopouzdanje mora da temelji na pomenutom duelu, Real na činjenici da od polovine 2019. ima mnogo više uspeha u međusobnim susretima.



tagovi

Nikola MirotićRudi FernandezReal MadridAleks AbrinesFakundo KampacoACB liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara