Kendrik Peri (©Star Sport)
Kendrik Peri (©Star Sport)

Kendrik Peri na pragu transfera u Evroligu

Vreme čitanja: 2min | pet. 30.04.21. | 18:15

Nagrada za još jednu odličnu sezonu

Nije uspela Cedevita Olimpija da obezbedi nastup u plej-ofu Jadranske lige što može da se okarakteriše kao ozbiljan kiks kluba iz Ljubljane, a posle još jedne neuspešne sezone moglo bi da dođe do osipanja tima.

Prvi koji bi mogao da napusti Zmajčeke je Kendrik Peri. Jedan od lidera kluba zajedno sa Jakom Blažičem na pragu je transfera u Evroligu i to u redove Panatinaikosa, javlja Eurohoops. Uprava atinskih Zelenih radi intenzivno na potpisu 29-godišnjeg plejmejkera koji i dalje ima aktivan ugovor, a navodno u Cedeviti Olimpiji ne žele da ga puste da ode.

Izabrane vesti

02.00: (2,25) Bruklin (12,5) Portland (1,80)

Kako se radi o pozivu koji Peri teško može da odbije, možda je samo pitanje trenutka kada će Amerikanac otići. Peri je ove sezone beležio 16,1 poen, 6,1 asistenciju i 3,1 skok u 16 utakmica Evrokupa, a klub je stigao do Top 16 faze. U Jadranskoj ligi bio je drugi strelac tima iza Jake Blažiča sa 15,3 poena na 36,1 odsto za tri poena, a beležio je još 4,5 završnih dodavanja i 2,4 uhvaćene lopte.

Peri je profesionalnu karijeru počeo da gradi u Sidneju odakle je otišao nakratko za Ajovu, a zatim je igrao u mađarskim klubovima Kermendu i Solnoku, zatim makedonskom timu Karpoš Sokoli, da bi zatim nastupao u Nižnjem iz Novgoroda i Metropolitenu, pre nego što je sezonu 2019/20 proveo u Megi. Od maja prošle godine je igrač Cedevite Olimpije s kojom je osvojio Superkup Slovenije.



tagovi

Cedevita OlimpijaKK PanatinaikosEvroligaJadranska ligaKendrik Peri

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara