Džo Ingls i Kris Gulding (©AFP)
Džo Ingls i Kris Gulding (©AFP)

Kenguri gaze redom: Šut za tri 62 odsto, Gulding sedam od sedam, ceo tim 18/29

Vreme čitanja: 1min | sre. 14.07.21. | 05:39

Australija silno motivisana ide na Olimpijske igre

Sjajno deluje reprezentacija Australije u pripremama za Olimpijske igre. Tri od tri imaju Kenguri u mečevima sa SAD, Argentinom i Nigerijom.

Poslednji u nizu pali su Afriknaci i to veoma ubedljivo - 108:69.

Izabrane vesti

Fantastično šutersko veče imala je ekipa Brajana Gurdžijana: za dva 63 odsto, za tri tek jedan manje. Čak 18 trojki ubacili su australijski košarkaši iz 29 pokušaja, a prednjačio je bezgrešni Kris Gulding, koji je pogodio svih sedam pokušaja.

Sa 21 poenom bek Melburn junajteda bio je najefikasniji igrač meča, Doskorašnji igrač Crvene zvezde, Duop Rit, meč je završio sa 17 poena, Nejtan Sobi je ubacio 15, Džok Lendsdejl i Džoš Gidi po 14, Džoš Grin 11... Zbog dobre igre svog tima, selektor Gurdžijan mogao je da odmara najbolje igrače, pa su vodeći igrači australijske ekipe bili pošteđeni napora. Reč je o Džou Inglsu, Petiju Milsu, Metjuu Delavedovi i Aronu Bejnsu,

U nigerijskoj reprezentaciji nije bilo posebno raspoloženog igrača. Najefikasniji bili su Džoš Okogi i Obi Emegano sa po 10 poena.

Zanimljivo je da će ove dve selekcije igrati u istoj grupi na Olimpijskim igrama u Tokiju, a rivali će im biti još Nemačka i Italija. Ali, pre toga, Australija za tri dana ponovo igra protiv SAD u još jednoj proveri u Las Vegasu.

ČETVRTAK, 03.00: (1,60) MILVOKI (13,00) FINIKS (2,60)


tagovi

košarkaška reprezentacija Australijereprezentacija Nigerije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara