""
""

Kešelj za MOZZART: Neke rane još nisu zarasle, zato je meč sa Turskom više od igre!

Vreme čitanja: 3min | sre. 09.09.15. | 09:59

Potencijalni reprezentativac podsetio se Mundobasketa 2010. i "one" istanbulske noći...

"Neke rane još nisu zarasle".

Izabrane vesti

Jedan od prvih komentara potencijalnog srpskog reprezentativca Marka Kešelja na pomen čuvene utakmice sa Turskom sa Svetskog prvenstva 2010. godine. Utakmice u kojoj su arbitri umešali prste i tadašnjem evropskom vicešampionu oduzeli zasluženo finale sa nezaustavljivim Amerima. 

Pet godina kasnije, u četvrtom kolu grupne faze Evrobasketa, dva stara poznanika i velika rivala ukrstiće koplja po osmi put. Orlovi od pomenute istanbulske noći i kobnog polufinala imaju šest pobeda i samo jedan poraz, ali srpske košarkaše i dalje prati osećaj da računi nisu svedeni.
"Kada se igra protiv Turaka onda je to više od igre. Postalo je tako posle onog polufinala 2010. godina. To je rana koja i dalje nije zarasla i koja se neće zaceliti još dugo vremena. Svaki sledeći susret sa Turskom unese novu dozu motivacije, želje za pobedom. Poseban je osećaj kada se igra protiv Turske, zato i kažem da je to više od igre. Iskreno, mislim da imamo šta je potrebno da im se još jednom revanširamo i da ih pobedimo u Berlinu", poručio je Marko Kešelj u razgovoru za MOZZART Sport.

Ipak, eksplozivni krilni košarkaš smatra da situaciju treba sagledati iz sadašnje perspektive, u kojoj Srbija svim silama gazi ka prvoj poziciji na tabeli pred selidbu u Lil i početak druge runde.
"Mi treba da razmišljamo o našoj igri, samopouzdanju koje nas prati i koje je ogromno. Ono što je najvažnije u ovom trenutku jeste da pobedimo i Tursku i Italiju, da grupnu fazu završimo ispred svih i da bez poraza dočekamo osminu finala. Posle toga možemo da razmišljamo i dalje, o svim ciljevima koje smo zacrtali, a zna se da je to odlazak u Rio".

Kešelj je sa reprezentacijom Srbije odradio gotovo kompletne pripreme i jako dobro je upoznat sa tim kako stvari funkcionišu u redovima selektora Aleksandra Đorđevića
"Sve ovo što se dešava je stvar igranja za reprezentaciju. Ta želja, ta motivacija, ta srčanost koja 'izbija' iz igrača nije slučajna. Mi smo pripreme odradili na vrhunskom nivou i od samog početka smo bili maksimalno spremni za izazove koji su pred nama. Bilo nam je jasno od starta da neće biti problema ako taj isti nivo budemo prikazali na šampionatu, što su moji drugovi i pokazali do sada. Ali, ja ne brinem, iskreno, jer znam da će onaj najviši nivo forme, želje i motivacije tek izaći na površinu, kada bude krenula nokaut faza i kada se budu igrale najvažnije utakmice na turniru".

POGLEDAJTE SVE KVOTE ZA OVAJ MEČ

Svestan je 27-godišnji šuter da njegovi saigrači i dalje traže pravi ritam, ali ne sumnja u to da će svi biti na pravoj talasnoj dužini vrlo brzo.
"Nemanja Bjelica je evidentno pokazao najviše na terenu i ja sam jako srećan zbog njega. I ostali su dosta doprineli ovakvom razvoju situacije, ali ipak, evidentno je da se neki igrači još 'traže'. Teodosić još nije onaj pravi, Raduljica i dalje igra stegnuto, ima nestabilniju igru u odnosu na ono što smo navikli od njega. Ali, posle prve tri pobede siguran sam da će podizati formu i biti pravi kada je najpotrebnije", 
objasnio je Kešelj, koji je potom dodao:
"Sve polazi od Španije, dobre igre koju smo prikazali i velike pobede koja je ostvarena. Prva utakmica na prvenstvu uvek je najkomplikovanija, posebno kada se igra protiv jednog od najvećih rivala i favorita za osvajanje zlata. Ali, mi smo prvenstvo otvorili na pravi način i stekli ogromnu dozu samopouzdanja. S Nemačkom smo savršeno odradili posao, uprkos nešto slabijim procentima šuta. Pobedu nad Islandom ne treba posebno komentarisati, jer je jasno da smo mi ipak daleko jača reprezentacija. Mislim da sve ide svojim tokom, a da će ono pravo tek doći", zaključio je doskorašnji igrač Mega Leksa. 

(FOTO: MN Press)


tagovi

Marko Kešeljkošarkaška reprezentacija Turskekošarkaška reprezentacija SrbijeEvrobasket 2015

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara