Ajzea Tejlor protiv Kevina Pantera (©Starsport)
Ajzea Tejlor protiv Kevina Pantera (©Starsport)

Kinan Evans završio sezonu, Žalgiris mu pronašao zamenu u bivšem igraču Efesa

Vreme čitanja: 2min | pet. 06.01.23. | 16:58

Ajzea Tejlor na pragu tima iz Kaunasa, iako se pisalo o interesovanju litvanskog tima za Trenta Frejzera iz FMP-a

Veliki peh je doživeo Žalgiris u pobedi nad Fenerbahčeom, pošto je početkom utakmice ostao bez najboljeg igrača ove sezone Kinana Evansa. Amerikanac je pokidao Ahilovu tetivu i tako završio sezonu, a uprava kluba odmah se bacila u potragu za zamenom. Kako prenosi litvanski BasketNews, to bi trebalo da bude doskorašnji plejmejker Anadolu Efesa Ajzea Tejlor.

Kao opcija litvanskog velikana se pojavio i košarkaš FMP-a Trent Frejzer, preneo je Aris Barkas sa Eurohoops-a. Ipak, kako je i on istakao, košarkaš Pantera je pod ugovorom i Žalgiris bi morao da stupi u pregovore sa timom iz Železnika kako bi angažovao mladog plejmejkera.

Izabrane vesti

S druge strane Tejlor je slobodan igrač. Prošle sezone je igrao u Mursiji, bio je preko leta čak i na radaru Crvene zvezde, a onda je potpisao ugovor sa Anadolu Efesom kao zamena za povređenog Šejna Larkina. Upisao je 11 nastupa (2,6 poena u proseku) i početkom januara, po isteku dogovorene saradnje, postao slobodan u izboru sredine, pošto je turski tim odlučio da mu ne ponudi produžetak.

Od drugog janara je bez kluba, ali s ozbirom da je već nastupao u Evroligi, ima rok do devetog u mesecu (pred početak 18. kola) da potpiše za drugi klub iz elitnog takmičenja, u ovom slučaju Žalgiris.

Kako stvari stoje, izgleda da se litvanski velikan odlučio za jednostavniju opciju, s ozbirom da BasketNews tvrdi da su pregovori u završnoj fazi.

Što se tiče Evansa, imao je fantastičnu sezonu sa prosekom od 15,9 poena i indeksom po utakmici 17,4 do nesrećne povrede. On je u uvodnom minutu utakmice sa Fenerom, osetio oštar bol iz čista mira i završio na zemlji sa bolnom grimasom. S obzirom da nije bilo direktnog kontakta, odmah se pojavila bojazan da je reč o ozbiljnom problemu. Loše prognoze su se obistinile, pa je Amerikanac ekspresno prebačen u bolnicu, da bi ga samo četiri sata posle povrede operisao jedan od najboljih litvanskih stručnjaka.


tagovi

Kauno Žalgiriskk ŽalgirisŽalgirisAjzea TejlorFMPFMP ŽeleznikKK FMPTrent Frejzer

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara