Mark Džekson (© AFP)
Mark Džekson (© AFP)

Kingsi ponovo tragaju za trenerom: Isplivala tri imena kao kandidati

Vreme čitanja: 1min | ned. 01.05.22. | 11:29

Sezonu na klupi okončao je Alvin Dženti, a Kingsi su imali svega 30 pobeda i 52 poraza

Još jedna neuspešna sezona za Sakramento Kingse je okončana, a sada ponovo sledi potraga za novim trenerom. Kako navodi ESPN, tri imena su prošla u finalni krug. U pitanju su Majk Braun, asisten u Golden Stejtu, Stiv Kliford koji radi trenutno kao konsultant u Bruklin Netsima i Mark Džekson koji je nekada vodio Voriorse, a sada radi kao komentator.

Sva tri pomenuta imena imaju trenerskog iskusva, a Sakramento se nada da će sa promenom na klupi uspeti da prekinu niz od 16 sezona bez plasmana u plej-of. To je trenutno najduži niz godina bez pojavljivanja u plej-ofu u kompletnoj ligi.

Izabrane vesti

Kngsi su sezonu završili sa 30 pobeda i 52 poraza. Sezonu na klupi je počeo Luk Volton, ali je on dobio otkaz već posle 17 utakmica jer je u tom periodu upisanao samo šest pobeda. Sezonu je završio Alvin Džentri.

Kingsi nisu prebacili 40 pobeda u sezoni još od 2005/06.

"Nećemo žuriti sa odlukom, strpljivo ćemo proći kroz proces pronalaska trenera koji će biti lider organizacije", poručuju iz Sakramento Kingsa.

U glavnom gradu Kalifornije se nadaju da će Domantas Sabonis i Dieron Foks biti lideri, a da će ostatak tima biti građen oko njih.

Kingsi trenutno imaju 11 igrača pod ugovorom uključujući Sabonisa, Foksa i prošlogodišnjeg pika Deviona Mičela, kao i iskusnog Harison Barnsa. Na predsojećem draftu imaju jednog pika u prvoj rundi i dva u drugoj rundi.



tagovi

Sakramento KingsNBA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara