FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Klemen Prepelič posle osam godina ponovo postaje Zmajček

Vreme čitanja: 1min | pon. 23.10.23. | 15:10

Letargičnoj Cedevita Olimpiji potreban je igrač vrhunskog kvaliteta, blizu je da ga dobije

Muči se tim Simonea Pjaniđanija na početku sezone. Nikako ne uspeva da poveže ni dva, a kamoli više dobrih rezultata. Prekaljeni italijanski stručnjak čini se nema baš najkvalitetniji roster ove sezone, a bar donekle bi rupu na spoljnoj poziciji mogao da nadomesti dolaksom jednog od najboljih evropskih šutera prethodne decenije Klemena Prepeliča.

Evropski šampion sa reprezentacijom Slovenije iz 2017. pregovara o povratku u Ljubljanu, a u slučaju da dve strane sklope dogovor o saradnji bio bi to Prepeličev treći povratak u prestonicu. Već je nastupao u Stožicama u sezonama 2012-13 i 2014-15.Prethodne tri godine proveo je u Valensiji, a prethodne takmičarske godine imao je učinak od 7,3 poena po utakmici i 3,1 asistencije za oko 18 minuta na parketu u Evroligi.

Izabrane vesti

Na prethodnom Mundobasketu bio je drugi strelac svog državnog tima, odmah iza neprikosnovenog Luke Dončića. Na planetarnoj smotri beležio je 14 poena po utakmici, a imao je odličnih 42 odsto u šutu za tri poena.

Naravno, ne mogu Ljubljančani da se nadmeću s Partizanom i Crvenom zvezdom po platežnoj sposobnosti u tekućoj sezoni, pa tako ni da budu smatrani ozbiljnim kandidatom da im pomrsi račune, ali je s dolaskom Prepeliča to već značajno ozbiljniji tim od onog koji je deklasiran u Beogradu od crveno-belih ranije ovog meseca ili izgubio rutinski u Laktašima od Igokee prethodnog vikenda.



tagovi

Cedevita OlimpijaSimone PjaniđaniKlemen Prepelič

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara