Komentari na vest

Ključ pobede jeste bio u reketu, samo je završio u pogrešnim rukama

D

Djape45

pre oko 1 godinu

Do sada jednu reč nisam protiv Duška rekao ali ovaj poraz je već previše. Neke čudne rotacije, Bentil koji igra 20+ minuta, zaboravljanje najboljih igrača na klupi, stvarno mi nije jasno. Ne može igrač posle 1,2 promašaja da ode napolje, nego bar na početku meča treba da ima slobodu da šutne 6,7 puta da se uvede u meč. Pogotovo ako je taj igrač jedan od glavnih u napadu.
p

pa logicno

pre oko 1 godinu

je jer bentil ima najvise "mesa" i da je protiv Zaitea jedini bio sposoban da odgovori snagom, greske.su tu, red je da se isprave, nista nije tako crno.
V

Voip

pre oko 1 godinu

Zato ti i tebi slicni nisu treneri. Sta ti zapravo znas o kosarci u fazi napada a sta u fazi odbrane, vodjenju ekipe kroz takmicenja i td? Ocigledni nista. Batalite palamudjenje i pustite coveka da na miru radi svoj posao, vecinu svog zivota je u kosarci.
G

Gost11133

pre oko 1 godinu

Dobra analiza, bavite se više ovakvim detaljima, da ne gledamo saopštenja
P

Prolaznik1

pre oko 1 godinu

Sramotno je da igrači sa toliko iskustva ne znaju ništa osim da loptu gurnu Vildozi.
g

gunnersi

pre oko 1 godinu

Bojim se da nam sledece sezone sledi raspad. Vildoza, Kampaco, Petrusev i Nedovic sigurno nece ostati i naredne sezone. Jednostavno nikada ne mozemo da zadrzimo najbolje igrace vise od jedne sezone jer nemamo dovoljno para, za razliku od Partizana koji glat placa Pantera i ekipu po par godina. Odu li nam ta cetvorica opet smo osudjeni na Dobrica, Lazica, Lazarevica, Ivanovica i oko njih se pravi tim, a oni svake godine sve losiji.
M

MVPČAČAK

pre oko 1 godinu

Tvoje zle strelice gađaju ka Partizanu. Prodajete se kao veliki mučenici, lažni naravno. Kao ne znaš da je Nedović potpisao na 3 godine za czv. Ugovor vredan 1,1 milion eura godišnje. Do kada neistine i foliranje sa vaše strane???
k

kadinjača

pre oko 1 godinu

Tačno je, u pravu si, svake godine nemate para, i svake godine dolaze sve skuplji i skuplji igrači. Da zanemarimo ovu sezonu, i dva Argentinca kao dva najskuplja igrača ikad na ovim prostorima, plus Nedović koji je takodje medju 5 ikad, kad se vratimo unazad, stvarno se nisu dešavali transferi proverenih i pre svega skupih igrača poput Sofoa, Gista, D. Brauna, Kvinsija, Perperoglua, Holinsa, Lorenca, Markusa Vilijamsa, Ročestija, Feldina, Pantera, Lojda, Kalinića, itd.,itd.
k

kadinjača

pre oko 1 godinu

Tačno je, u pravu si, svake godine nemate para, i svake godine dolaze sve skuplji i skuplji igrači. Da zanemarimo ovu sezonu, i dva Argentinca kao dva najskuplja igrača ikad na ovim prostorima, plus Nedović koji je takodje medju 5 ikad, kad se vratimo unazad, stvarno se nisu dešavali transferi proverenih i pre svega skupih igrača poput Sofoa, Gista, D. Brauna, Kvinsija, Perperoglua, Holinsa, Lorenca, Markusa Vilijamsa, Ročestija, Feldina, Pantera, Lojda, Kalinića, itd.,itd.
G

Gost222

pre oko 1 godinu

Zašto u pogrešnim? Sve je kako treba da bude. Tabela konačno ispravljena.
G

Gostmiki222

pre oko 1 godinu

Jednostavno prekratak roster da bi se ozbiljno konkurisalo za top 8. Vidi se pad narocito u odbrani sto je posledica umora. Da smo mogli da registrujemo kampazza i da je dosao polonara, dobili bi inzalgiris i partizan sigurno tako da je to sustina. E sad kako je doslo do toga da u sred sezone ne mozemo da registujemo igrace to je posebna prica.
r

realni Zvezdas

pre oko 1 godinu

Treba reći da igrači zaslužuju kritiku kada se izgubi kao i pohvale kada se pobedi. Nije kritikovam do sada trener Duško Ivanović, ali mislim da je vreme da se i on malo konsoliduje i trgne da malo promeni stil vodjenja mečeva. Treba da igraju više nosioci poput Vildoze Nedovića Petruševa... Ne može stalno da ih seče i menja kad pogreše neki potez i akciju, i da ih kritikuje u javnosti jel im tako očigledno ruši samopouzdanje. Sutra neka se svi skupe i odigraju od prvog minuta agresivno i čvrsto i poprave loš utisak koji pružaju u nekoliko poslednjih utakmica.
k

kadinjača

pre oko 1 godinu

I nadamo se, izgube u Milanu.
a

a bre srbine.

pre oko 1 godinu

pa 12ti mec za januar u 27 dana 12 utakmica, kako mislis da igraju svaku po 40min, plus problemi sa povredama. Kad se videlo u kom smeru ide utakmica Dusko je "odmarao igrace, ne bas odmarao alli nije zapinjao". Protiv Milana ce se skratiti rotacija i igrace 7-8-9 igraca...
P

Pera genije

pre oko 1 godinu

Evidentno je da je ekipa u padu forme, već tamo negde od Nove godine, zapravo od utakmice sa Barsom. To se vidi i u utakmicama ABA pogotovo u odbrani. Nije neki alibi ali dosta igrača je prošlo kroz povrede, neki se nisu još oporavili. Na sve to idu putovanja i zaista pakleni mečevi u EL. Npr. u derbiju i juče je mnogo falio Martin koji bi snagom sigurno parirao i Lesoru i Žaiteu. Možda ima malo i do taktike Ivanovića koji je možda malo i svesno oborio formu jer je poznata stvar da je u današnjem sportu nemoguće celu sezonu odigrati u visokom ritmu. Bilo kako bilo upali smo u težak period koji bi mogao i da se produži a možda već u četvrtak bude bolje. Što se tiče top8 mislim da smo i mi i Partizan jako daleko od toga, jednostavno neće nas ni pustiti.
k

kadinjača

pre oko 1 godinu

Ne postoji obaranje forme nauštrb rezultata, naročito ne u ovom formatu EL, kad se lomi sezona i kad je svaka tekma presudna za plej of. Obaranje forme je izmišljena kategorija. Postoji delimično, ali uglavnom je fama.
p

prost

pre oko 1 godinu

pad je poceo povratkom Nikole Ivanovica...
e

eh

pre oko 1 godinu

Zašto se toliko vredja Lazić? Vredjate inteligenciju time. Lazić je naš najbolji igrač u odbrani, dobro ima neke glupe faulove ali dešava se. Juče ako je igrao više od 10 minuta, ja ne znam. Još nam je najbolji šuter u Evroligi, 55% za tri! Juče tri šuta, tri pogotka. Ali očigledno ne dobija mnogo lopti, dok se guraju Ivanović i Dobrić da idu na ulaz. Vredjanje kapitena je krajnje bezobrazno!
G

Gostanko

pre oko 1 godinu

Naravno da bi bilo lepo kada bi Zvezda usla u top osam ali najveci cilj bi trebala biti aba liga i da se zadrze glavni igraci bas kao i trener. Dakle,voleo bih da ostanu Dusko Ivanovic,Nedovic,Vildoza,Kampaco,Petrusev,Lazarevic,Martin i da otpocetka evrolige budemo kompletni.Raskinuti ugovore sa Raduljicom,Kuzmicem,Holandom i Bentilom a dovesti dva igraca.Bilo bi idealno da to budu Marjanovic i Kalinic.Ova sezona sto se tice top osam fakticki jos uvek nije gotova ali tesko da cemo mi tu bilo sta uraditi. Steta je da se Zvezdi nikada ranije nije davalo toliko novca kao Partizanu ove sezone. Ove sezone,budzet izmedju te dve ekipe je slican ili malo veci partizanov ali ranijih sezona Zvezda nikada nije imala toliki novac. A ove sezone joj je dzaba jer joj je to doslo sa zakasnjenjem a ne na pocetku sezone kao Partizanu.Zvezda je prvo vezala sest poraza na sedam utakmica.Dakle startovala 1:6 u evroligi da bi se pojavili Vildoza,Dusko i nakon njih Kampaco.Ali ni to nista nije vredelo jer je Zvezda drakonski kaznjena pa Kampaco koji je 60% ekipe po kvalitetu ne igra.Dakle tek nakon 20+ kola evrolige mi cemo imati kompletan sastav. To nije isto kao kada imas sve na okupu otpocetka sezone.Zatim sve te igre sa strane,ukradena pobeda protiv Barselone,svo to u vecini slucajeva odvratno sudjenje dobro je da Zvezda uopste i te teoretske sanse za top osam ima. Ali menjao bih to za osvajanje aba lige,ostanka gore navedenih igraca,dovodjenje pojacanja pa da dogodine pocnemo evroligu kako treba.
z

zufer

pre oko 1 godinu

jel ti lakse?
s

srka

pre oko 1 godinu

Zvezda, u ovom trenutku, ne može da sastavi ozbiljnu evroligašku petorku. Vildoza, Nedović, Petrušev i kad zaigra Kampaco, to su četiri ozbiljna igrača. Svi ostali su epizodisti, nedorasli kvalitetu ovog takmičenja. To je realnost. Ko je neostrašćen, priznaće.
s

saomi

pre oko 1 godinu

ko bi sta igrao u ovoj ozbiljnoj petorci,ako moze pojasni mi .
s

srka

pre oko 1 godinu

Košarka je mnogo kompleksnija igra od proste podele na pozicije 1, 2, 3, 4, 5. Staromodno je deliti košarkašku ekipu na pjeja, beka, krilo, krilnog centra i centra. Jasna je meni ta podela, a i jasno mi je na šta ti gadjaš. Ali ne vidim problem da ovi igrači igraju zajedno. Moderna košarka, a pogotovo u NBA, pokazala je da, na primer, jedan Harden, sa dva i nešto visinom, bez problema igra plejmejkera. Bodiroga je sa visinom od dva metra igrao pleja. Vidim mesta u petorci za svu četvoricu nabrojanih igrača. S tim što mislim da bi Petruševu, više prijao jedan teži centar, a on da igra četvorku. Mislim da bi tako dobio više prostora, jer je tehnički jako dobar. Eto to je moja vizija.
s

saomi

pre oko 1 godinu

Ja mislim da kampaco nedovic i vildoza nece nikada igrati zajedno u petorci,sem u ekstremnim slucajevima.Ne mora da znaci da sam u pravu.3 moze da igra na 2 i 1 ali kec da igra na 3 teska prica :D.NBA ne racunam oni su galaksija za sebe,pricam o ovozemaljskoj kosarci.
К

Карабин

pre oko 1 godinu

Кампацо, Вилдоза, Марковић (Ивановић), Недовић, Добрић, Лазић, Лазаревић, Бентил, Митровић, Петрушев, Мартин, Кузмић/Илић то је то, најбоље што имамо, победе против Олимпије г прво, па Алба, Бајерн г, Ефес, Пао г, Басконија, Валенсија, Асвел г и на крају Олимпијакос и Фенер код куће за ТОП 8. Бар 9 победа нам треба по мојој процени, са целим ростером је итекако могуће. 6 код куће, 6 на страни имамо још.
i

iz sljivika

pre oko 1 godinu

Mi nećemo ostvariti više od četiri pobede, realno. Loše izbalansiran sastav bez petice, uz mnogo povreda tokom sezone dolaze na naplatu. Nema više snage, koncentracija pada, igra se raspada... Video si juče Vildozu, sam je držao Zvezdu u prve tri četvrtine, a već pred kraj poluvremena jedva je stajao na nogama jer je igrao sam na njih 5.
G

Gostivarski

pre oko 1 godinu

Ne slazem se, sa Kampacom i Martinom mozemo svakoga da dobijemo. Po meni realno je sasvim 6 pobeda da ostvarimo, sto je naravno nedovoljno za top 8.
Г

Гостиварски

pre oko 1 godinu

Заборавих Бентила, дечко је екстремно лимитиран играч и то се знало пре почетка сезоне јер ни у једном клубу није играо неку већу улогу. Сада игром случаја мора да игра нешто што не зна. Елем, када се врати Мартин надам се да ће га Душко вратити на оно што једино зна да игра, да ћошкари у нападу и чека да шутне тројку из угла, одигра понеку изолацију леђима, покупи покоји скок и напуни телом рекет. Очекивати од њега да понуди неко нападачко решење или да се фокусира у одбрани је немогуће.
Б

Блок

pre oko 1 godinu

Лука Митровић из меча у меч показује класу.Игру леђима,шут са дистанце,сачува у одбрани сваку петицу.Ивамовић не тапка више лопту до пет секунди до краја напада,сад је бољи тапка до четири секунде,какав улаз има незаустављиво,шут с дистанце уф,Лазић велики таленат,Стефан Марковић па шта ако чим пренесе лопту окрене се леђима од противничког коша,Петрушева уздигао тренер а сад га није урнисао,Бентил а јао кад уђе у рекет,штета што тренер не покуша да се прилагоди њему,па само тројке да цепа,Холанд НБА не личи уопште на лија или из клс или са терена за баскет из блока,Далибор Илић кад шутне мене опали флеш ко лименку ногом на кош да шутира.Управу је Душко што му два осредња играча Недовић и Вилдоза не играју по 30+ минута...Боље Лазић, Марковић,Ивановић бољи су једноставно.
g

gunnersi

pre oko 1 godinu

Pratim svaku Zvezdinu utakmicu, a sinoc je bio prvi put da sam na poluvremenu odustao. Jednostavno nisam mogao vise da gledam, toliko sam se nervirao i ludeo od nerezonskih odluka, koje su nekada bile u nivou amatera. Ono sto me je nateralo da odustanem od gledanja je forsiranje petorke Ivanovic, Lazic, Dobric, Bentil, Petrusev gde niko osim Petruseva ne moze da napravi poene. O Dzoniju je suvisno trositi reci, promasio je sport. Zivnuo je malo po Duskovom dolasku, ali ga je povreda vratila u predjasnje stanje i na njega se jasno ne moze racunati. Dobric je vecita misterija. Decko sa toliko iskustva u EL, a svaki mec igra kao da mu je prvi. Totalno pogubljen na terenu, bukvalno ne zna da l’ je pos’o il’ je dos’o. Bentil i Holand vec standardno uzasni i to je to. Volim Duska i smatram ga odlicnim strucnjakom, ali zakucavanje Nedovica i Vildoze za klupu posle svakog promasaja nista dobro ne moze doneti. Ubija im samopouzdanje. Isto je uradio i Petrusevu koji je kidao, a on pricao kako igra lose.
S

Sasa1234

pre oko 1 godinu

Svaka čast brate isto tako je i sa mnom sinoć bilo...sve si pogodio od riječi do riječi
D

Djape45

pre oko 1 godinu

Takodje, prvi put ove sezone da mi je bilo muka gledati Zvezdu. Bez imalo želje, bruka nerezonskih poteza, pustaš da te trpaju u reketu u 1/4 kao da su igrali protiv sebe
Г

Гостиварски

pre oko 1 godinu

Суштински, јасно је да нам фали квалитета, нарочито у рекету, али и на спољним позицијама. Просто немамо масу у рекету и сви нас уносе. Митровић дечко са своја 72 килограма, карикирам, али свакако не може многе бекове да брани телом, а камоли тешке центре. Друго, опет екипе немају проблем скупљања одбране око Вилдозе јер су комфорни да оставе већину наших играча саме на шуту. Нису то константни шутери, Петрушев, Добрић, Лазаревић, Митровића ни не гледају, Лазић је ту чак и најбољи. Пола екипе за противника не представља опасност са тројке. И онда угуше Вилдозу одбраном, а остатак екипе се распадне. Ивановић дечко пре повреде је кренуо нешто да игра, сад опет на старо, не може да пробије свог човека, тапка лопту и потроши напад. такве ствари уводе екипу у нервозу. Маше се зицери и отворени шутеви као синоћ. Треће шта је са Недовићем, ја капирам да он има неку повреду али да је процењено да ако он буде паузирао нема шта да тражимо у евролиги са овим ростером, па игра то што игра, али нема ни оних продора, брзине, експлозивности и то се види. Сума сумарум, екипа лоше посложена од старта, Ивановић је оном серијом победа извукао најбоље, али од потпуно здраве екипе. Видећемо како ће то изгледати са Мартином и Кампацом, свакако да ће ротација Кампацо Вилдоза значити да можемо да играмо у мање више истом ритму током свих 40 минута, такви играчи носе тим и сви ће уз њих играти боље. Фали нам само играч као Акиле Полонара, да смо њега довели решили би једно 40 посто наших проблема и у одбрани и у нападу.
N

Nenad B.

pre oko 1 godinu

Odličan komentar, nisam gledao utakmicu sinoć jer sam bio u Areni i samo ispratio rezultat i statistiku. Upravo gledam snimak i vidim o čemu pišeš. Vlidosa koji je bio ubedljivo najbolji igrač sinoć je naravno posebno čuvan i udvajan, te je prve poene postigao u 9.minutu na -18 kada je već bilo kasno i utakmica već bila rešena. Ostatak ekipe neprepoznatljiv, posebno Nedović, Dobrić i Mitrović, o Bentilu i Holandu i da ne pričam.
d

dosta je bilo...

pre oko 1 godinu

Nikola Ivanovic da više ne igra...
P

P Dragan

pre oko 1 godinu

Ljudi nije problem sinoćna utakmica jer Virtus je jedna ozbiljna ekipa sa ozbiljnim trenerom . Problem Zvezde je Panata , Armani i Partizan kući jer realno to se trebalo dobiti sa manje više problema ali dobiti . Drugi problem je što je Zvezda nabila orst u oko Špancima zbog Vildose i posebno Kampaca i onda se automatski pojavljuje treći problem a to je sudjenje koje ima Zvezda što je sramota . Četvrti i možda najveći problem je selekcija igrača na početku sezone jer pogledajte naše strane igrače Holanda ( mahač peškira ) i Betl ( nezna gde udara) izbor trenera i naravno posle Ivanoviću vezane ruke jer je hteo da menja minimoum dva tri igrača.
Б

Биће ипак топ 8

pre oko 1 godinu

Не може да се игра кошарка без центара.. У 80% случајева су наши центри инфериорни. Синоћ позиције 3-4-5 не постоје. Холанд изгубљен, Добрић боље да је заборавио пасош, врти га Белинели од 40лета и игра са више енергије. Позиције 4 и 5 тек да не коментаришем од Бентила који се тотално погубио од повреде до Митровића који има једну добру партију па 7 за заборав.. Са Кампацом можемо на мишиће до топ 8, а догодине Душко да мало селектира високе позиције, ако остану ови бекови неким чудом
i

imamo vildozu i nedovica

pre oko 1 godinu

i evroligaski petrusev, sa njima na f4, a sa campacom na tron...bar tako bese do pre 4 dana . tako da nemoj da kukamo.Ima jos 12 meceva.. Pokazite zube junaci
M

Milert

pre oko 1 godinu

Raduljica, Kuzmic,Mitrovic, Petrusev pa koliko vam jos treba centara?
G

Gosttt

pre oko 1 godinu

Svaku utakmicu je kljuc u reketu, a kod zvezde u reketu nema nikoga.
I

Istina...

pre oko 1 godinu

Ajde jednom da Nikola Ivanovic presudi na klupi i da igraju isti koji su igrali protiv Monaka npr pa da vidimo da li je on problem ili nesto drugo...