Ko će u ACB? Nekadašnji šampion ili tim iz Afrike?

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.06.18. | 14:04

Manresa u prvom meču finalne serije dočekuje Melilju

Manresa je trenutno daleko od slavnih dana, ali je blizu ekspresnog povratka u ACB ligu. Ekipa iz srca Katalonije je od prethodnog osvajanja Druge lige i promocije 2007. godine u najjačem rangu Španije provela deceniju, sve do ispadanja prošle godine. U istoriji je osim LEB oro takmičenja jednom osvojila i titulu u ACB i to 1998. Večeras Manresa u svom domu dočekuje Melilju, u finalnoj seriji plej-ofa drugoligaškog karavana. Promociju će osigurati tim koji prvi stigne do tri pobede.

Prve dve utakmice igraju se u Manresi, treća u Africi, kao i eventualna četvrta, dok je potencijalna majstorica planirana ponovo za Kataloniju. Manresa se u doigravanje plasirala sa treće pozicije sa 24 pobede i deset poraza i bila je sasvim korektna na svom terenu sa 14 trijumfa i tri neuspeha. U četvrtfinalu izbacila je Basket Korunju posle pet mečeva u seriji, dok je u polufinalu bila bolja od Palensije maksimalnim rezultatom. Tokom ligaškog dela sezone posedovala je treću najbolju odbranu, zanimljivo odmah iza večerašnjeg rivala Melilje, od koje je defanzivno jedino bolji bio Prat kojeg je eliminisala u polufinalu.

Izabrane vesti

Iza ekipe iz gradića na severu Afrike, u španskom mestu okruženom Marokom, je inače vrlo teška polufinalna serija u pet utakmica s Pratom. U ovom finalu Melilja može da se uzda u skor sa Manresom iz ligaškog dela, u kojima je oba puta ostavila Manresu ispod 70 poena (68:66, 77:69), tako da su njegova taktika i plan za ovaj meč jasni. Melilja je u plej-of došao kao petoplasiran sa 21 pobedom i 13 neuspeha.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Pet 21:00 7132 ŠP2PF Manresa - Melilla up manje (144.5) 1,85
Ukupna kvota1,85

ŠPANIJA 2, PLEJ-OF - FINALE

Petak
21.00: (1,35) Manresa (16,0) Melilja (3,50)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


tagovi

sportsko klađenjeManresa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara