(©Reuters)
(©Reuters)

Kodi Džastis novi igrač Zadra

Vreme čitanja: 1min | pon. 09.11.20. | 14:01

Mršićev tim će od utorka biti jači za američkog internacionalca.

Američki bek Kodi Endrju Džastis (25, 198 cm) novo je pojačanje Zadra. Džastis u Zadar dolazi iz Trsta, u čijem dresu je protekle sezone prosečno beležio 9,3 poena i 2,4 skoka po meču.

Džastis, koji je rođen u Mesi (Arizona), posle završetka koledž karijere na Arizona Stejtu preselio se u Evropu, odnosno u rusku Parmu. Kratko je boravio u Zjelonoj Gori odakle odlazi u Trst.

Izabrane vesti

U poslednjoj sezoni kao student „San devilsa”, bek šuter je prosečno beležio 12,7 poena, dok je rekord koledž karijere od 28 poena upisao u pobedi nad Kanzas Stejtom (92:90).

Dolazak Džastisa u severnu Dalmaciju najavljen je za sutra.

Zadrani se nalaze u donjem domu ABA lige sa skorom 1-5, a jedinu pobedu ostvarili su u Kopru protiv “fenjeraša” Primorske i već sada je jasno da ih očekuje grčevita borba za opstanak na Jadranu.

Veljko Mršić nije zadovoljan izdanjima svojih izabranika u ABA ligi. Ceh loših rezultata platio je Džonatan Gelovej, s kojim je sporazumno raskinut ugovor pre nekoliko dana. Ukoliko Zadrani u skorije vreme ne počnu da nižu pobede u regionalnom takmičenju, mogu da se očekuju nove promene u igračkom kadru.

Za razliku od regionalnog takmičenja, Zadar dobro stoji na tabeli u prvenstvu Hrvatske, u kome je lider sa skorom 7-1.


tagovi

ZadarVeljko Mršić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara