(MN press)
(MN press)

Kokoškov posle žreba: Od nas zavisi, bitno je da budemo zdravi i kompletni

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.04.21. | 15:06

Selektor poziva na oprez i upozorava na neugodne rivale

Srbija je saznala imena rivala u prvoj fazi Evrobasketa (1-18. septembar 2022). Orlovi će takmičenje započeti u Grupi D u Pragu, u kojoj su još domaćin Češka, te Poljska, Izrael, Finska i Holandija. Potom, ako budu u četiri najbolje ekipe u grupi, u šta niko ne sumnja, u osmini finala će igrati sa jednim od timova iz Grupe C.

Logično, kako to biva u košarkaškoj zemlji kao što je Srbija, odmah je počela računica ko bi sve mogao da bude prepreka evropskim vicešampionima na putu do trona.

Izabrane vesti

"Ponovo moram da upotrebim frazu i kažem kako je Evropsko prvenstvo u ovom trenutku daleko i da je još rano za neke dublje analize reprezentacija koje su sa nama u grupi. Mnogo toga će zavisiti od sastava u kojima će ekipe doći i u kakvoj formi će dočekati Evrobasket. Jedno je sigurno – mi ćemo svakoj utakmici morati da priđemo maksimalno, jer se u grupnoj fazi broji svaki koš i od detalja zavisi vaš put i uspeh na tom takmičenju", poziva na oprez selektor Srbije Igor Kokoškov.

Ujedno napominje da je njemu i reprezentativcima fokus trenutno na nečemu drugom.

"U ovom trenutku fokusirani smo na predstojeće kvalifikacije za Olimpijske igre, a potom i na izazove koji će posle njih doći. Kada je u pitanju Evrobasket, prvenstveno želimo da takmičenje dočekamo zdravi i u kompletnom sastavu, da dobro odradimo pripreme i utakmicu po utakmicu izborimo prolazak iz grupe u sledeću fazu. Neće biti lako, jer iako na papiru nisu najatraktivniji rivali, Češka, Poljska i Izrael će sigurno biti neugodni protivnici, ali verujemo u sebe i sigurni smo da će mnogo toga zavisiti i od nas", dodao je Kokoškov za zvaničan sajt Košarkaškog saveza Srbije.


tagovi

Igor Kokoškovkošarkaška reprezentacija SrbijeEvrobasket

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara