Mario Hezonja (©Starsport)
Mario Hezonja (©Starsport)

Koliko zaista vredi Mario Hezonja? Hrvat odbio dve Realove ponude, Pao nudi 2.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | uto. 20.02.24. | 08:54

Po sezoni, a pride i ugovor na tri godine

Prelazni rok tek što je završen, ali u košarkaškom svetu mart je mesec kada se završavaju najveći poslovi za narednu sezonu. A, Mario Hezonja svakako će biti u grupi najvećih, mada se još ne zna da li će ostati u Realu ili će sreću i bolju platu potražiti na nekom drugom mestu.

Madridska Marka danas piše da je Hrvat odbio već dve ponude Kraljevskog kluba za produžetak saradnje. Smatra da je obema finansijski potcenjen. Problem je samo što Real treba da produži ugovore i sa Edijem Tavaresom, Vensanom Poarjeom, Džananom Musom i veteranima kakvi su Ljulj, Rodrigez, Fernandez… Oni na stranu, pomenuta četvorka traži povišice, značajne, Real ne može svima da ostvari snove.

Izabrane vesti

Pokušaće da se cenka, sa Hezonjom zasad ne ide savršeno, a Panatinaikos, klub u kome je oživeo karijeru posle NBA avanture, ne sedi skrštenih ruku. Dimitris Janakopulos se opet zaljubio u svoj košarkaški klub i počeo da ulaže. Za Hezonju je spremio trogodišnji ugovor vredan 2.000.000 evra po sezoni. Prema tvrdnjama Marke, to je daleko iznad onoga što mu se nudi u Madridu.

Real se trudi, ali hrvatsko krilo je navodno već odbilo decembarsku, pa onda i januarsku ponudu. Nije ni samo do para. Hezonja želi i veću ulogu u timu, iako nije baš da je ona sporedna. Međutim, u finalu Kupa kralja protiv Barselone igrao je 12 minuta u drugoj četvrtini, a onda u drugom poluvremenu odigrao svega tri minuta i 23 sekunde i to zato što je Gabrijel Dek dek dobio četvrtu ličnu grešku. Posle meča, Hrvat jedini nije razgovarao sa novinarima, već je odmah otišao u svlačionicu.

Hezonja je u decembru bio MVP Evrolige, dobrim delom i zato što Geršon Jabusele zbog povrede nije igrao od 16. novembra do 5. januara što je otvorilo prostor 28-godišnjem Hrvatu.



tagovi

KK Real MadridMario HezonjaKK Panatinaikos

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara