Balša Koprivica (Star sport)
Balša Koprivica (Star sport)

Koprivica: Bilo je teško vratiti se iz minusa, nismo mogli da pogledamo na koš

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.06.22. | 00:23

Pertizanov centar kaže da mora još bolje u četvrtoj utakmici

Partizan je živ, Partizan je finalnu seriju Jadranske lige produžio na četvrtu utakmicu koja se igra za nepunih 48 sati.

Mladi centar Parnog valjka Balša Koprivica istakao je posle utakmice kako je kompletna ekipa imala veliku motivaciju da dobije i izvuče se sa ivice, pogotovo zbog načina kako je izgubljen protekli okršaj dva večita rivala.

Izabrane vesti

“Posle prethodne utakmice imali smo veliku motivaciju da dobijemo. Igrali smo dobro i prošli meč, pri kraju smo bili malo stegnuti, zato nismo mogli da izvučemo do kraja za brejk. Večeras smo sve vreme imali to u glavi, morali smo da se korigujemo, popravili smo neke stvari i iz prve utakmice. Bili smo vrlo dobri, uz pomoć publike pobedili“, kaže Koprivica posle utakmice i dodaje:

“Odigrali smo solidno, sada treba dobiti još dve što neće biti nimalo lako s obzirom na to da su u kratkom roku“.

Šta je bilo drugačije u vašoj igri sada u odnosu na drugu, pa i prvu utakmicu?

“Ova je bila vrlo slična drugoj utakmici, bilo je opet nekih grešaka koje su se ponavljale u odbrani, ali bilo ih je manje, pa smo mogli da izvučemo pobedu“.

Od +8 na kraju poluvremena (39:31) došli ste do toga da u poslednju četvrtinu ulazite sa zaostatkom od sedam poena (47:54). Kako se ekipa izvukla iz ove situacije?

“Vrlo je bitan psihološki faktor. Bilo je teško vratiti se posle tolikog minusa, ali promenili smo taktiku, snizili petorku i ostali smo fokusirani. Dobar protok lopte uz neke važne pogotke, za razliku od treće deonice gde nismo zbog njihove odbrane mogli da pogodimo ništa, niti da dođemo do lakih šuteva. Nismo mogli ni da pogledamo na koš. Hvatali su ofanzivne skokove, imali više pokušaja od nas, na tome moramo da poradimo u kratkom periodu od četvrte utakmice“.

Već u petak igra se četvrti susret, šta Partizan može da popravi kako bi dalje produžio seriju?

“Najveći fokus na ofanzivnim skokovima, plus rotacije na šutu za tri poena, to su dve glavne stvari za nas. I da zadržimo borbenost iz prethodna dva susreta“.

Peti meč igra se u petak od 18.30 i Partizan je ponovo domaćin.


tagovi

Balša Koprivica

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara