Petar Popović i Tre Bel Hejns (©ABA League/Budućnost/Filip Roganović)
Petar Popović i Tre Bel Hejns (©ABA League/Budućnost/Filip Roganović)

Košarkaš Budućnosti Bel Hejns pred Zvezdu: Lendri i Edžam mi pričali o rivalstvu, idemo na pobedu protiv evroligaša

Vreme čitanja: 2min | ned. 09.10.22. | 16:54

"Moramo da odgovorimo na kontakt i čvrstinu koju Zvezda ima duži niz godina. Ako u tome uspijemo, imamo šansu da igramo protiv njih", naglasio je trener podgoričana Vlade Jovanović pred gostovanje u Beogradu.

U ponedeljak (18.00) je na programu prvi regionalni derbi između Crvene zvezde i Budućnosti u novoj sezoni. Podgoričani stižu u dvorani Aleksandar Nikolić posle ubedljivog trijumfa na premijeri protiv Splita (94:59) još prošle sedmice, dok su crveno-beli u petak imali obaveze na startu Evrolige (izgubili od Efesa u Istanbulu 59:72).

Sa velikim rivalstvom koje se na Jadranu rodilo između beogradskog i podgoričkog kluba upoznat je i novajlija Plavih Tre Bel Hejns.

Izabrane vesti

"Kajl Lendri i Melvin Edžam su mi pričali o rivalstvu, oni su igrali važne utakmice sa njima. Znam šta nas čeka, pred njihovim navijačima, ali veoma sam uzbuđen, uvek je lepo igrati protiv nekoga ko je veliki rival", rekao je Kanađanin koji je na debiju ubacio osam poena Splitu, prenose Vijesti.

Kako kaže, Budućnost ide na pobedu.

"Očekivanja su da pobedimo, kao i uvek. Crvena zvezda ima evroligaški tim, to je klub sa velikom istorijom, ali cilj je da igramo na pobedu", rekao je Bel-Hejns.

Od ove sezone za kormilom tima iz glavnog grada Crne Gore je bivši trener Partizana i Mege Vladimir Vlade Jovanović, koji će tako ukrstiti i koplja sa imenjakom sa klupe srpskog šampiona.

"Veoma zahtevna utakmica protiv tima koji je sastavljen od velikog broja iskusnih igrača na svim nivoima. Imaju povrede, ali nemaju problem sa rosterom, jer na svakoj poziciji imaju dva, ili više košarkaša. Moramo da odgovorimo na kontakt i čvrstinu koju Zvezda ima duži niz godina. Ako u tome uspemo, imamo šansu da igramo protiv njih", jasan je Vlade Jovanović i potvrdio da u Pioniru neće igrati novajlija Alfa Kaba.

Za Budućnost će nastupiti i dvojica bivših igrača Crvene zvezde - Eron Vajt i Marko Jagodić Kuridža. Reprezentativac Srbije je izneo utiske pred megdan sa timom sa kojim je osvojio triplu krunu prošle godine.

"Jedno od najtežih gostovanja u sezoni, oni uvijek imaju najveće ambicije. I oni i mi se još tražimo, ali mislim da smo dobro pripremili meč, dobro smo trenirali. Nedostajaće nam Kaba, Zvezda je jaka na centarskim pozicijama, pokušaćemo da nadoknadimo njegov izostanak", kazao je Jagodić Kuridža.



tagovi

KK Crvena zvezdaKK Budućnost PodgoricaBudućnost PodgoricaVlade JovanovićMarko Jagodić KuridžaABA

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara