Foto:FIBA
Foto:FIBA

Košarkaši BiH propuštaju kvalifikacije za OI zbog nedostatka novca i igrača

Vreme čitanja: 1min | pet. 17.03.23. | 15:23

Čudna odluka...

Težak period za košarkašku reprezentaciju Bosne i Hercegovine nema kraja. Uprkos solidnom nastupu na prethodnom Evrobasketu kada su mnoge oduševili, posebno na meču protiv Slovenije, sada se neće ni boriti da odu na Olimpijske igre u Parizu. Naime, nacionalna sekecija neće ni učestvovatni u kvalifikacijama jer tamošnji Savez nema dovoljno finansijskih sredstava, a uz to ne veruju da će se najbolji igrači odazvati na čelu sa Jusufom Nurkićem i Džananom Musom.

Izabrane vesti

"Postoji više razloga za takvu odluku. Prvi je finansijski. A nije ni realno očekivati da će nam se igrači odazvati", rekao je predsednik Košarkaškog saveza BiH Dalibor Miloš, a prenela HINA.

Miloš je pojasnio je kako vođstvo Košarkaškog saveza BiH odluku o odustajanju od takmičenja u pretkvalifikacijama za OI donelo u konsultacijama sa selektorom Adisom Bećiragićem.

Selektor je ocenio kako se većina najvažnijih igrača ne bi odazvala pozivu budući da je to vreme kada i sami imaju pauzu za odmor. Umesto toga, dodao je Miloš, planira se organizacija košarkaškog kampa sa proširenom reprezentacijom gde bi se utvrdilo na koje se igrače može računati u budućnosti. Prvenstveno se to odnosi na mlađe i još uvek neafirmirane košarkaše.

Prošle godine reprezentaciji BiH u košarci novac za takmičenje uplaćen je tek nakon što su započeli takmičenje u svojoj grupi na Evrobasketu.


tagovi

košarkaška reprezentacija BiH

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara