Tajris Maksi i Viktor Vembanjama (©AFP)
Tajris Maksi i Viktor Vembanjama (©AFP)

Košarkaši File se iščuđavali Vembijem, Embid mu poželeo: Neka obori Viltov rekord od 100 poena

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.01.24. | 08:19

Zanimljivosti sa utakmice u kojoj je novi reprezentativac SAD postigao 70 poena

Pobedu Filadelfije nad San Antonio Sparsima obeležio je Džoel Embid istorijskom partijom sa 70 poena i 18 skokova, što se ne pamti od Majkla Džordana (65 poena, 17 skokova) iz 1990. godine, ipak glavna pojava na parketu Vels Fargo Centra bio je Viktor Vembanjama.

Francuska senzacija završila je meč sa 33 poena, sedam uhvaćenih i dve podeljene lopte, ali nije to razlog zašto su svi gledali ka njemu, već njegova pojava.

Izabrane vesti

Svako ko nije video čoveka od 224 centimetara Vembine građe teško da može da zamisli kako to izgleda uživo, a i pored svih protivnika sa kojima su imali prilike da odmere snage, centar San Antonija ostavio im je nestvaran utisak.

Još i pre nego što je počeo susret, Džoel Embid je prišao Francuzu s leđa kako bi se “izmerio“ sa njim i ostao u čudu o kakvom se čoveku radi.

Nešto slično dogodilo se i tokom utakmice. Prvo je Tajris Maksi stao pored Vembanjame i gledao ga u čudu, a još zanimljiviju reakciju imao je Keli Ubre. Dok je igrao odbranu nad kandidatom za Rukija godine, premerio je sebe tako što je od vrha svoje glave “povukao liniju“ ka Vembiju i kada je shvatio da mu je do ramena, potapšao ga je po ramenu i zatim nastavio još nekoliko puta.

Vembi je o Embidovoj partiji rekao da je “inspirišuća“ i da je ovo “igra velikih momaka“, dok je rođeni Kamerunac uzvratio još i većim rečima:

“Po mom mišljenju, on je već sada jedan od najboljih igrača u NBA. Nadam se da će, jednog dana kada ga ne budem čuvao i ne budem više u ligi, jednog dana oboriti sve rekorde, pa čak i da će oboriti rekord Vilta Čejmbrlena od 100 poena“, poručio je Embid.



tagovi

NBA ligaSan Antonio SparsFiladelfija SeventisiksersKeli UbreDžoel EmbidViktor VembanjamaTajris Maksi

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara