Slavlje košarkašica Crvene zvezde (©KSS)
Slavlje košarkašica Crvene zvezde (©KSS)

Košarkašice Crvene zvezde osvojile Kup Milana Cige Vasojevića

Vreme čitanja: 1min | sub. 12.03.22. | 21:48

U finalu pobeđen Art Basket

Košarkašice Crvene zvezde savladale su u velikom finalu Art Basket i zasluženo osvojile Kup Milan Ciga Vasojević u Nišu - 90:71 (23:18, 25:20, 19:23, 23:10).

Neizvesnosti jeste bilo, ali su crveno-bele kontrolisale veći deo utakmice. Stigle su do dvocifrene prednosti koju su držale sve do treće četvrtine kada je Art Basket krenuo na sve ili ništa, nakratko čak i poveo, ali je Crvena zvezda serijom 8:2 uspela ponovo da se odlepi i zatim drži određenu distancu u odnosu na protivnice. Kada je Aleksandra Katanić pogodila trojku za 84:67 na manje od tri minuta do kraja, bilo je jasno da će crveno-bele osvojiti nacionalni kup.

Izabrane vesti

Najefikasnija košarkašica Crvene zvezde Kendrijan Eliot sa 22 poena (9/14 iz igre) uz 12 skokova. Sa indeksom 32 kasnije joj je dodeljeno priznanje za MVP finala. Maša Janković imala je 15 poena, a jedna uhvaćena lopta nedostajala joj je za dabl-dabl, dok je Katanićeva bila u igri za tripl-dabl. Uz 10 poena imala je po sedam skokova i asistencija. Kod Art Basketa Marta Mitrović ubeležila je 25 poena uz 10 skokova i njoj je otišla utešna nagrada za najefikasniju igračicu finala. Adriana Đoković dopisala je 15, a Snežana Čolić 11 poena, 10 asistencija uz šest uhvaćenih lopti. Isti broj poena imala je Nevena Rosić, dok je Višnja Stefanović na sedam poena imala još devet skokova i dva dodavanja.



tagovi

ŽKK Crvena zvezdaArt BasketAleksandra KatanićKup Milana Cige Vasojevića

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara