Tina Krajišnik protiv Ukrajine (Foto: fiba.basketball)
Tina Krajišnik protiv Ukrajine (Foto: fiba.basketball)

Košarkašice Srbije dominantne protiv Ukrajinki, Tina Krajišnik držala čas

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.11.23. | 19:51

Izabranice Marine Maljković na najbolji mogući način krenule u borbu za mesto na kontinentalnoj smotri

Košarkašice Srbije otpočele su kvalifikacije za Evrobasket više nego ubedljivim trijumfom nad selekcijom Ukrajine u Hali sportova Ranko Žeravica. Predvođene kapitenom Tinom Krajišnik, izabranice Marine Maljković su dominirale u svim segmentima igre, držale stvari u svojim rukama od početka do kraja i slavile sa velikih 82:40 (26:8, 23:10, 17:8, 16:14).

Dovoljno je reći da su naše košarkašice posle 10 minuta imale 18 poena viška, a da su do poluvremena rivalu dozvolile ukupno 18 poena. A onda još svega osam u trećoj deonici. Tek u poslednjem kvartalu je došlo do blagog opuštanja, što je gostujuća selekcija iskoristila da prebaci marginu od 10 poena i postigne "čak" 14 u završnih 10 minuta.

Izabrane vesti

Ekipa Marine Maljković je imala potpunu kontrolu skoka (49:34) i održala čas iz timske košarke, pošto je ubeležila čak 25 asistencija, naspram 10 završnih dodavanja Ukrajinki. Dakle, potpuna dominacija Srbije koja je napravila prvi korak ka cilju i plasmanu na još jednu kontinentalnu smotru.

Tina Krajišnik je pokazala put i rivalkama održala lekciju. Iz igre je gađala 10/16 i susret okončala sa moćnim dabl-dablom od 22 poena i 13 skokova, za indeks korisnosti 32. Ispratile su je Jovana Nogić sa 15 i Ivon Anderson sa 14 poena, a čak devet košarkašica Srbije se upisalo u listu strelaca.

U selekciji Ukrajine je dvocifrena bila samo Viktorija Balaban sa 10 poena.

U drugom kolu novembarskog prozora, naše košarkašice u nedelju 12. novembra u 18.00 sati igraju protiv Severne Makedonije u Skoplju.



tagovi

Košarkašice SrbijeEvrobasket 2025Kvalifikacije za Evrobasket 2025Tina KrajišnikJovana NogićIvon AndersonMarina Maljković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara