Ivon Anderson protiv Australije (Foto: fiba.basketball)
Ivon Anderson protiv Australije (Foto: fiba.basketball)

Košarkašice Srbije nemoćne pred Australijom i punim tribinama u Sidneju

Vreme čitanja: 3min | ned. 25.09.22. | 11:46

Izabranice Marine Maljković pretrpele drugi poraz na Svetskom prvenstvu

Trijumf nad Japankama probudio je nadu, veru i u medalju, ali košarkašice Srbije nisu mogle do novog podviga koji bi potvrdio da selekcija Marine Maljković ima kapacitet za odličje. Nisu uspele da pariraju Australijankama pred ispunjenim tribinama dvorane u Sidneju. Na mahove su prikazale dobru igru, ali poklekle u ključnim momentima susreta i na kraju pretrpele drugi poraz na Svetskom prvenstvu - 54:69 (10:18, 18:18, 15:17, 11:16).

Odigrala je Ivon Anderson još jednu dobru utakmicu, ali ovoga puta nije imala pravu podršku. Postigla je 16 poena, uz sedam skokova i šest asistencija. Do dvocifrenog učinka stigla je još samo Saša Čađo (12 poena).

Izabrane vesti

Naravno, ništa nije izgubljeno iako Srbija posle tri utakmice ima negativan učinak (1-2). Tek slede mečevi sa reprezentacijom Malija (ponedeljak, 05.30) koja je pokazala da nije na nivou drugih ekipa sa planetarne smotre, kao i Francuskom (utorak, 9.30) koja je pretrpela brojne promene od prošlog leta i ne deluje tako ubedljivo kao inače. Pritom nam je i dužna za poraz u borbi za bronzu na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Prosto rečeno, selekcija Australije je danas bila bolja. Imala je podršku punih tribina u Sidneju, nekoliko raspoloženih igračica. Izabranice Sendi Brondelo su vodile od prvog do poslednjeg minuta. Sa viškom od osam poena okončale uvodnu deonicu, došle i do +13 sredinom druge, ali su naše košarkašice vratile deficit na osam poena pred odlazak na odmor.

Ključnu seriju Australija je napravila početkom drugog poluvremena. Sa 10 vezanih poena na startu treće četvrtine došla je do 18 poena viška. Izabranice Marine Maljković nisu postigle ni poen u prvoj polovini pomenutog perioda i našle su se u velikom problemu. Uspele su da odgovore i ponovo svedu minus na osam poena, ali to je bilo sve što su uradile. Australija je u odlučujućih 10 minuta vratila dvocifrenu prednost i bez većih problema je održala do kraja susreta.

Pobednički sastav predvodila je Bek Alen sa 16 poena. Marijana Tolo je dodala 12 poena, dok su po 10 upisale Samanta Vitkomb i Stef Talbot.

Marina Maljković je istakla da njene izabranice nisu uspele da pariraju iskusnijem i fizički kvalitetnijem rivalu, kao i da ih očekuje težak zadatak protiv Malija.

"Nije se ništa specijalno dogodilo. Igrali smo protiv rivala koji je bio značajno bolji od nas. Dogodilo se da devojčice koje treniram nikad nisu igrale protiv ovakvih tela, ekipe kao što je Australija, sa visokim i jakim igračicama. Imale smo loše momente, pravili smo greške koje nismo smeli da pravimo. Sutra već igramo protiv Malija koji je veoma nezgodna ekipa. Svima zvuči da su autsajderi, ali pokazali su i protiv Francuske da to nije istina", rekla je Maljkovićeva po okončanju susreta.

AUSTRALIJA - SRBIJA 69:54

(18:10, 18:18, 17:15, 16:11)

Australija: Alen 16, Blicavs 2, Garbin, Džordž 4, Džekson 9, Madžen, Magbegor 6, Mali, Talbot 10, Tolo 12, Volas, Vitkomb 10

Srbija: Anderson 16, Čađo 12, Đorđević 4, Jovanović, Katanić, Krajišnik 6, Nogić 7, Raca 3, Škorić, Stanković 2, Topuzović 4, Zec

SVETSKI KUP ZA KOŠARKAŠICE

GRUPA B

Mali - Francuska 59:74

Australija - Srbija 69:54

12.30: (2,55) Japan - Kanada (1,60)



tagovi

Svetsko prvenstvo za košarkašiceženska košarkaška reprezentacija SrbijeIvon AndersonMarina MaljkovićTina Krajišnik

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara