Foto: ŽKK Crvena zvezda
Foto: ŽKK Crvena zvezda

Košarkašice Zvezde slomile Partizan u dramatičnoj završnici, maestralna Ivana Katanić stala nadomak tripl-dabla

Vreme čitanja: 2min | sub. 26.12.20. | 22:25

Kapitenka crveno-belih protutnjala je poput uragana Sportskim centrom Master

Košarkašice Crvene zvezde nadigrale su Partizan u Sportskom centru Master u 15. kolu A lige Srbije - 68:66 (24:21, 18:9, 15:16, 11:20). Od sjaja do očaja i nazad najbolji je opis za ono što je pružila Zvezda u večitom derbiju.

Nije moglo bez drame u završnici. Bila je Zvezda blizu da sve prospe u večitom derbiju, ali je hladne glave u presudnim trenucima bila Ivana Katanić.

Izabrane vesti

Kapitenka crveno-belih, Ivana Katanić, odigrala je briljantno u večitom derbiju. Ubedljivo najbolja je bila na parketu. Neuhvatljiva je bila Katanić za košarkašice Partizana, pretila je van linije za tri poene, a na prodoru je bila nerešiva enigma. Meč je završila sa poena 25 poena. Malo je nedostajalo da Katanić zabeleži tripl-dabl. Uz 25 poena uhvatila je 11 lopti i podelila osam asistencija.

Sofija Olić je trojkama u trećem periodu ulila nadu Partizanu da može do preokreta, ali Ivićeve izabranice nisu uspele da zadrže visok nivo igre sa početka trećeg kvartala. U pravom trenutku tajm-autom presekao je seriju Partizana Dragan Vuković, a zatim su Nevena Naumčev i Ivana Katanić preuzele stvari u svoje ruke. Zablistao je Partizan i sredinom odlučujuće četvrtine, mogao je da okrene sve na svoju vodenicu, ali je nedostajalo koncentracije u završnici. Birana su pogrešna rešenja, nisu se crno-bele snašle prilikom presinga crveno-belih dama i pobeda je izmakla u dramatičnoj završnici.

Košarkašice Crvene zvezde bile su dominantne u prvom poluvremenu, naročito u drugoj četvrtini kada su rivalkama dopustile da ubace samo devet poena. Ipak, ni ovaj meč nisu zaobišle veliki padovi u igri. Košarkašice Partizana furiozno su krenule u nastavku. Nije bilo vremena za gubljenje. Morale su da krenu na sve ili ništa kako bi smanjile rezultatski deficit. Proradio je šut košarkašicama Partizana, dalekometnim hicima topile su crno-bele dame prednost, a nakon uvodne serije 7:0, Dragan Vuković, trener Crvene zvezde, reagovao je tajm-autom. Nevena Naumčev pokrenula je usporenu Crvenu zvezdu, odbile su crveno-bele nalet, podigle nivo igre na onaj iz prvog poluvremena i ponovo stekle dvocifrenu prednost. Sofija Olić i Branka Luković odbile su polože oružje i bez borbe prepuste pobedu večitom rivalu. Započele su crno-bele novu seriju, prišao je Partizan na posed zaostatka, a u poslednja dva minuta ekipe su ušle poravnate. Zategla je Zvezda odbranu, Katanić je preuzela odgovornost, a najbitniji šut pogodila je Deurić na devet sekundi do kraja. Premalo vremena ostalo je da bi se košarkašice Partizana opet vratile u meč i izborile produžetak.

Najefikasnija u Crvenoj zvezdi bila je Ivana Katanić sa 25 poena. Bojović je dodala 15 poena i osam skokova, a Janković se zaustavila na 12 poena. Kod Partizana su se istakle Branka Luković i Sofija Olić sa 18 poena, a Vučković im se pridružila sa 14.

SRBIJA 1 - 15. KOLO A LIGE

Subota

Partizan - Crvena zvezda 66:68

/Olić 18 - Katanić 25/



tagovi

ŽKK Partizan GalenikaŽKK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara