Krađa decenije: Kako je Zvezda dovela Džordana Lojda

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.10.20. | 11:41

U vremenu u kome su evropski velikani bili previše oprezni zbog korona virusa crveno-beli su verovali u Amerikanca i doveli pojačanje koje je bilo već viđeno u bogatijim sredinama

Odigrao je Džordan Lojd još jedan fantastičan meč. Protiv CSKA koji je i dalje važeći evropski šampion, pomerio je lični rekord u Evropi na 31 poen (rekord karijere mu je 38 poena koliko je sasuo Ostin Sparsima u dresu Reptorsa 905 na meču Razvojne lige - 116:113) i tako još jednom potvrdio ekstra klasu u koju doduše niko nije sumnjao da poseduje.

Ali, mnogi su 24. juna, kada se prvi put pronelo da bi momak iz Atlante mogao put Beograda, posumnjali u istinitost te vesti, smatrajući da "nema teorije" da igrač takvog kalibra stigne u Zvezdu. Prvo, Lojdovi kvaliteti koji je u to vreme bio član Valensije, nisu bili skriveni u nekim manjim ekipama ili nižim ligama poput nekih drugih igrača koji su "okolnim" putem stizali do evropske elite.

Izabrane vesti

Drugo, znali su da Zvezda ne može finansijski da parira daleko bogatijim ekipama u Evropi, ukoliko pokažu interesovanje za američkog beka.

Ali Zvezda je krenula u praksu kojom je pobila teoriju...

Znajući sve gore navedene prepreke na putu do Lojda, uprava crveno-belih je u neverovatnoj tajnosti odigrala, bar po prikazanim igrama, jedan od najboljih poteza u protekloj deceniji.

U vreme dok su drugi "spavali", krenula je u akciju. Izašla je pred Lojda sa konkretnom ponudom na kojoj je bila manja suma nego što je zarađivao u Valensiji, ali i ograničila vreme za odgovor, svesna da će, ako se oduži priča, biti sve teže stiži do njega. 

Uz to ograničenje koje je bio jedan od najvažnijih faktora u vremenu kada se nije znalo da li će evropska košarka "preboleti" koronavirus, crveno-beli su iskazali neverovatnu sigurnost u sebe, ali i u Amerikanca čije su se igre na završnom turniru ACB lige "klackale" između dobrog i lošeg. 

Lojd je u postkorona periodu u grupnoj fazi ACB lige spakovao Gran Kanariji 26 poena, a onda "poslao koverat" crveno-belima za pozitivnim odgovorom. 

Nedugo potom, u njegovo poštansko sanduče počela su da se slivaju "pisma o namerama" nekoliko NBA timova i evroligaša. 

Međutim, već je bilo kasno... Lojd je Zvezdi dao reč koju ni po koju cenu, a prema nezvaničnim informacijama, nije da na stolu nisu bile daleko izdašnije ponude od Zvezde, nije želeo da pogazi.


tagovi

Džordan Lojd

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara