Luka Dončić i Nikola Jokić (©AFP)
Luka Dončić i Nikola Jokić (©AFP)

Kraford hvali Jokića: One ne igra protiv igrača, već protiv trenera

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.04.24. | 12:52

"Napraviće da izgledate glupo. Gledaće vas u oči i poslaće dodavanje preko celog terena i to mu onda otvara prostor za neke druge stvari. Nikada nisam video nekog igrača da toliko dominira, daje 30 poena u proseku i ne želi da poentira"

Trka za ovogodišnjeg MVP u NBA ligi se svela na dva lica, oba sa prostora nekadašnje Jugoslavije, našeg Nikolu Jokića i Slovenca Luku Dončića. Sve je na strani centra Denvera, pa tako i kolektivan stav stručne javnosti u koji se ubraja i nekada najbolji šesti igrač lige, Džamal Kraford koji je detaljno prokomentarisao igru dvojice asova.

""Pričamo o tempu, ono što je posebno kod Luke nije taj tempo, već to što te tera da igraš u njegovom ritmu, on uspori igru. Kladim se da se on i Jokić smeju. Kladim se da kada pričaju, govore jedan drugom kako teraju ostale da trče u krug. Oni su mentalno toliko ispred svih", rekao je Kraford u Pivot podkastu.

Izabrane vesti

Najpre je bivši košarkaš krenuo da secira igru prve zvezde Dalasa.

"Dončić je postao profesionalac sa 15-16 godina, već sa 20 je postao majstor ove igre. Ne možete da uradite ništa da ga pritisnete, kada ima sve informacije, onda svemu može da se prilagodi. Pametan je i zna da uključi i saigrače. U isto vreme testira vas, ali i vaše poverenje u vaše saigrače. Igra potpuno drugu igru."

Potom se Kraford okrenuo ka analizi Jokića u kojoj su prštale hvale na njegov račun.

"Jokić je takav, ali on radi unazad. On ne igra protiv vas, već protiv vašeg trenera i to ga razlikuje. Njega ne zanima šta igrači rade, već gleda šta trener rivala radi, da bi spremio odgovor na to. Dominira, dok u isto vreme ne želi da poentira, da biste pobedili Denver, on mora da postigne tipa 60 poena. Ovako da 30 poena, uz uz 15 skokova i 18 asistencija."

Posebno ga impresionira to što je srpski košarkaš nepredvidiv i što svaki put iznenadi nekim novim potezom.

"Nikada ne znate odakle to dolazi. Napraviće da izgledate glupo. Gledaće vas u oči i poslaće dodavanje preko celog terena i to mu onda otvara prostor za neke druge stvari. Nikada nisam video nekog igrača da toliko dominira, daje 30 poena u proseku i ne želi da poentira", zaključio je Kraford.


tagovi

Nikola JokićLuka DončićDžamal Kroford

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara