Lebron Džejms (©Reuters)
Lebron Džejms (©Reuters)

Kralj je baš ljut, hoće ponovo na presto (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.08.20. | 09:04

Džejms ubacio 38 poena u slavlju nad Portlandom, isti učinak imao i Harden u porazu od Oklahome

Kralj je ljut i želi ponovo da se popne tamo gde mu je mesto, a to je presto NBA lige. Fantastični Lebron Džejms postigao je 38 poena i zabeležio 12 skokova i osam asistencija u pobedi svojih Lejkersa nad Portlandom, čime je odlični sastav iz Los Anđelesa preokrenuo rezultat u četvrtfinalu plej-ofa Zapadne konferencije - 116:108.

Slavlje Lejkersa ipak ne bi bilo moguće da Džejsm nije imao ogromnu pomoć u izuzetno raspoloženom Entoniju Dejvisu, koji se razgoropadio u druom poluvremenu i u tandemu sa najboljim igračem svog tima doneo vođstvo u seriji. On je postigao 29 poena i imao 11 skokova i osam asistencija.

Izabrane vesti

Blejzersi su više nego konkretni u prve dve četvrtine, na poluvremenu su čak i vodili sa četiri poena razlike, ali nisu imali rešenje za napadački uragan Lejkersa u trećoj deonici. Sastav iz Los Anđelesa je u trećem kvartalu ubacio 40 poena i otvorio sebi vrata pobede.

Kod Portlanda Lilard je ubacio 34 poena, Mekalum 28, a Entoni 20.

Džejms Harden ovoga puta nije imao dovoljno snage za borbu "sam protiv svim", pa je Oklahoma zasluženo posle produžetka uspela da smanji rezultat u seriji - 107:119.

Harden je ubacio 38 poena na ovom meču, ali već u prvom minutu produžetka morao van terena zbog šestog faula, što je otvorilo vrata Tanderima do obede. Oklahoma je prethodno u dramatičnoj završnici izborila produžetak, a potom je bila ubedljiva u produžćetku koji je rešila u svoju korist rezultatom 15:3.

Tanderi su odigrali timski daleko bolje od protivnika. Šreder je ubacio 29 poena, Pol 26, Aleksander 23, a Galinari 20 poena.

NBA – ČETVRTFINALE KONFERENCIJA

ZAPAD

Oklahoma - Hjuston 119:107 /u seriji 1:2/

/Šreder 29 - Harden 38/

Portland - Los Anđeles Lejkers 108:116 /u seriji: 1:1/

/Lilard 34 - Džejms 38/



tagovi

NBA ligaLebron DžejmsDžejms Harden

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara