Leandro Bolmaro (©fiba.basketball)
Leandro Bolmaro (©fiba.basketball)

Kreće Lasova revolucija u Minhenu, prvi potpisuje Leandro Bolmaro

Vreme čitanja: 2min | uto. 13.06.23. | 13:28

Argentinac na pragu Bajerna

Posle razočaravajuće sezone, okončane eliminacijom u polufinalu nemačkog košarkaškog plej-ofa, minhenski Bajern se rastao sa Andreom Trinkijerijem i na njegovo mesto postavio Pabla Lasa. Jedan od najtrofejnijih trenera u istoriji Real Madrida se vraća na najveću scenu posle godinu dana pauze, a potpisao je saradnju do leta 2025. godine.

Po svemu sudeći, sprovešće revoluciju u Bavarskoj, a već se nazire i prvo pojačanje. Kako su preneli brojni evropski mediji, počevši od španskog Releva, pa sve do BasketNewsa, Leandro Bolmaro će staviti paraf na dvogodišnju vernost nemačkom klubu.

Izabrane vesti

Argentinac se tokom sezone vratio na Stari kontinent posle neuspešnih epizoda u NBA, gde je branio boje Minesote i Jute, ali i proveo značajan deo vremena u Razvojnoj ligi. Potpisao je za Tenerife do kraja sezone, ostavio solidan utisak, pa će se vratiti u Evroligu i braniti boje Bajerna.

Ovaj 22-godišnji košarkaš koji pokriva pozicije "dva" i "tri", profesionalnu karijeru počeo je u Estudijantesu iz Baija Blanke u rodnoj Argentini, gde ga je spazila Barselona. Preselio se leta 2018. u Kataloniju, dve sezone proveo u B timu Blaugrane i potom izašao na NBA draft, gde ga je Minesota odabrala kao 23. pika.

Ostao je još sezonu u Barseloni i ostavio veoma dobar utisak, a proglašen je i za najspektakularnijeg igrača ACB lige. Sa tom titulom končano se otisnuo put najjače lige sve, ali se nije najbolje snašao i vratio se u Evropu.

Sa seniorskom reprezentacijom Argentine, Bolmaro je učestvovao na minulim Olimpijskim igrama u Tokiju i osvojio zulato na Amerikupu prošle godine u Brazilu.


tagovi

Leandro BolmaroKK Bajern MinhenKK TenerifePablo Laso

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara