Kris Singlton blizu Zvezde

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.07.22. | 18:55

Crveno-beli blizu dogovora sa sjajnim krilnim centrom

Potpisala je Crvena zvezda ugovor sa Daliborom Ilićem, ali nije to kraj današnjim aktivnostima regionalnog šampiona, kada su u pitanju ulazni transferi. Sjajni krilni centar i dvostruki osvajač Evrolige sa Anadolu Efesom Kris Singlton blizu je potpisivanja ugovora sa crveno-belima, nezvanično saznaje Mozzart Sport.

Godinama unazad novi Zvezdin pik predstavlja jednu od najcenjenih četvorki u evropskoj košarci. Posle ne baš uspešne karijere u NBA ligi, Kris Singlton se odlučio za evropski put, i očigledno nije pogrešio što pokazuju brojke u elitnom takmičenju na Starom kontinentu, kao i broj osvojenih trofeja.

Izabrane vesti

Već godinama unazad Kris Singlton pruža odlične partije na najvišem nivou, i nema sumnje da bi predstavljao jedan od najvećih Zvezdinih transfera u novijoj istoriji. Posle Lokomotive iz Kubanja, 32- godišnji Amerikanac je igrao za Barselonu, Panatinaikos i na kraju Anadolu Efes. Upravo je Singlton bio jedan od najvažnijih igrača Ergina Atamana u maršu na dvostruku uzastopnu titulu šampiona Evrope.

Amerikanac se nedavno rastao sa turskim klubom i odmah se našao na radaru brojnih ekipa. Mediji u Grčkoj su ga povezivali sa Panatinaikosom Dejana Radonjića, ali je, prema našim saznanjima, Crvena zvezda napravila odlučujući korak. 

Singlton (32) se pridružio Efesu 2019. godine i pomogao je timu da osvoji uzastopne titule Evrolige 2021. i 2022., kao i prvenstvo Turske 2021. godine.

Postizao je u proseku 6,5 poena, 4,4 skoka i 1,1 asistenciju u 12 mečeva nacionalnog šampionata Turske, a beležio je 3,9 poena, 2,8 skokova i 0,4 asistencije za 17 minuta u 36 duela u Evroligi u svojoj trećoj sezoni sa Efesom i sedmoj ukupno u elitnom košarkaškom takmičenju.

Singlton, nekada 18. pik na NBA draftu 2011, započeo je karijeru u Vašington Vizardsima i prvi put u Evropu stigao u sezoni 2015-16 kada je obukao dres Lokomotive Kubanj. Proveo je dve sezone u Panatinaikosu između 2016. i 2018. godine, a poslednja stanica pre Efesa bila je Barselona 2018-19.

Sada ga, vrlo verovatno, čeka put u Beograd. Crvena zvezda je u dosadašnjem prelaznom roku ozvaničila dolaske Nemanje Nedovića, Hasana Martina, Džona Holanda, a danas je došao Ilić.


tagovi

Kris Singlton

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara