©ABA liga/FMP
©ABA liga/FMP

Krka se pobedom u Železniku vratila u ABA ligu, Voker se spetljao u napadu odluke

Vreme čitanja: 2min | pon. 02.10.23. | 19:00

FMP poklekao u produžetku (97:99)

Posle jedne sezone u ABA 2 ligi košarkaši Krke su se vratili u elitni rang regionalnog takmičenja i odmah zajedno sa FMP-om ljubiteljima košarke priredili uzbudljivu predstavu koja je rešena tek u produžetku (99:97).

Iako su gosti sjajno otvorili duel u Železniku i brzo se odvojili na dvocifrenu prednost, košarkaši slovenačkog tima uspeli su da ispuste osetnu razliku u završnici treće i početkom poslednje deonice i čak dođu u situacijuu da se bore za produžetak u čemu su uspeli. Uslsledilo je dodatnih pet minuta tokom kojih je Krka uglavnom imala posed ili dva vođstva, ali su se Panteri izborili da poslesnjih deset sekundi daočekaju uz posed i dva poena zaostatka, međutim Džordan Voker se spetljao i propustio priliku da režira spektakularni trijumf domaćina.

Izabrane vesti

Vidno motivisani gosti potvrdili su već u prvoj deonici da su se s pravom vratili u ABA ligu, uspostavili željeni tempo i kontrolisali utakmicu praktično pola sata. Ipak, buđenje FMP-a vratilo je u potpunosti neizvesnost u završnim minutima, a rezultatska klackalica sa zvukom sirene se zaustavila na nerešenom rezultatu (83:83) te je usledio produžetak.

Dvadeset sekundi pre kraja dodatnih pet minuta Krka je imala četiri poena prednosti, međutim trojka Besona i promašeno slobodno bacanje Radovanovića vratili su neizvesnost i pružili domaćinu priliku da u poslednjih deset sekundi kreiraju napad za pobedu ili makar drugi produžetak što Panteri nisu iskoristili.

Posebno raspoložen u redovima Krke bio je Jurij Macura sa 23 poena, dok mu je glavnu podršku predstavljao Jan Špan sa pet manje. U redovima FMP-a Votson je bio najefikasniji sa 19 poena.



tagovi

KrkaFMPABA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara