Bogdan Bogdanović
Bogdan Bogdanović

KSS platio 140.000 evra za Bogdanovićevo osiguranje

Vreme čitanja: 1min | pet. 09.08.19. | 13:35

Isprva je trebalo da plati 355.000

Svečarski dan u KSS. Potpisivanje sponzorskog ugovora sa kompanijom MOZZART uoči konferencije za novinare selektora Aleksandra Đorđevića pred okršaj sa Litvanijom u ne sumnjamo prepunoj Štark Areni u kojoj će reprezentacija Srbije sutra od 21 sat odigrati jedinu pripremnu utakmicu za Mundobasket pre beogradskom publikom.

Ali da bi to svega toga došlo potrebno je obaviti i neke manje prijatne stvari. Poput pregovora oko plaćanja za NBA igrače. Konkretno, na primeru Bogdana Bogdanovića generalni direktor Dejan Tomašević pojašnjava da je KSS morao da pronađe čak 140.000 evra. Uspeo je, uz pomoć države doduše. Lavovski deo posla obavili su i Zoran Radović i Vlade Divac, generalni menadžer Bogdanovićevog Sakramenta.
Svi NBA igrači koji igraju na Mundobasketu su pokriveni Fibinim osiguranjem. Nažalost, NBA i osiguravajuća kuća su zadržali pravo da za igrače koji su povređeni ili su imali operaciju traže dodatno  osiguranje. Mi smo, uz veliku pomoć Zorana Radovića i Vlada Divca, to dodatno osiguranje sa 355.000 smanjili na 140.000 evra i uplatili. Bili smo primorani. Prepiska sa Sakramentom i Fibom je trajala više od 20 dana.  I tih 140.000 je  prevelika cifra za nas, pa su i predsednik Vlade (Ana Brnabić, prim.aut) i  ministar sporta (Vanja Udovičić) pomogli u plaćanju toga“, rekao je Tomašević.

Izabrane vesti

Bogdanović je dakle na raspolaganju.

(FOTO: Star Sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara