Nemanja Dangubić (©MN Press)
Nemanja Dangubić (©MN Press)

Kulboka napunio koš Budućnosti uz Dangubićevu partiju sezone

Vreme čitanja: 2min | sre. 25.01.23. | 21:33

Srpski reprezentativac odigrao najbolju utakmicu u novom klubu

Budućnost se vratila porazima u Evrokupu, preveliki zalogaj bio je Promiteas. Grčki sastav je u Patrasu bez većih problema dobio Budućnost koja od finiša treće četvrtine nije bila konkuretna, pa je razlika do pred sam kraj bila sigurno u dvocifrenoj zoni– 81:72 (20:18, 21:15, 22:17, 18:22).

Večeras je nezaustavljiv bio Arnoldas Kulboka koji je odigrao jednu od najboljih rola dosadašnje karijere. Litvanac je završio meč sa 30 poena za nepunih 27 minuta, uz pet trojki iz osam pokušaja! Brutalno šutersko izdanje Kulboka ovenčao je sa 10/13 iz igre, odnosno besprekoran učinak unutar polukružne linije. Skupio je još četiri skoka i tri asistencije za indeks 36.

Izabrane vesti

Ovo je bilo veče za krila Promiteasa, pošto je partiju sezone odigrao Nemanja Dangubić. On je pboedi kumovao sa 15 poena i četiri skoka za 26 minuta na terenu, a iz igre je šutirao 5/7. Ovo mu je treća dvocifrena partija u sezoni i sve ih je upisao tokom poslednja dva meseca.

Najefikasniji kod Budućnosti bio je Erik Grin sa 16 poena. Petar Popović i Kameron Rejnolds dodali su po 14 poena. Marko Jagodić Kuridža susret je posmatrao sa klupe.

Gosti nisu mogli da urade više ni pored dominacije u skoku sa čak 17 uhvaćenih lopti u protivničkom reketu, jer su protivniku poklonili previše lopti. Na kraju su imali čak 16 grešaka.

Važnu pobedu ostvario je i Lijetkabelis Nenada Čanka. Litvanci su se vratili posle četiri uzastopna poraza zbog čega su pali u donji deo tabele Grupe A, pa bi trijumf nad Burgom kao jednom od lidera mogao dosta da znači na polju samopouzdanja – 92:88 (16:18, 24:13, 32:16, 20:41).

Mogao je Lijetkabelis mnogo ranije do trijumfa i definitivno mu nije trebalo da meč uvede u haos viđen na kraju. Čankov sastav imao je i 27 poena prednosti u trećoj deonici, čak i 25 razlike u poslednjem desetominutnom intervalu, ali je usledio slobodan pad koji je Burg vratio u život. Gosti su serijom 19:3 potpuno vratili utakmicu u egal, uspeli su da stignu na minus tri posle trojke Žulijana Aksela na 23 sekunde do kraja, ali to je bio maksimum francuskog kluba. Važna slobodna bacanja ubacio je Džamel Moris, da bi Džejms Palmer vratio meč na jedan posed, ali su pogoci Paulijusa Murakuskasa i Džamela Morisa na kraju sprečila senzacionalni preokret. Palmer je trojkom samo ublažio poraz i možda uticao na koš-razliku...

Palmer je blistao sa 31 poenom i 5/9 za tri, ali je na drugoj strani imao protivtežu u Gediminasu Oreliku koji je imao 27 poena i šest trojki! Oba tima meč su završila sa po 14 dalekometnih hitaca.



tagovi

Budućnost PodgoricaEvrokupErik GrinKK BurgLijetkabelisNenad ČanakNemanja Dangubić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara