Željko Obradović (© Star sport)
Željko Obradović (© Star sport)

Kuruc: Nisam bio mentalno spreman da ispratim zahteve Željka Obradovića

Vreme čitanja: 1min | pon. 22.01.24. | 15:45

Letonac se setio perioda u Partizanu

Ime Rodions Kuruc više ne znači puno navijačima Partizan Mozzart Beta. Letonski košarkaš nije ostavio trag u Humskoj kakav se očekivao kada je došao. Bio je to period velike euforije kod navijača Partizana. Vratio se bio Željko Obradović, krenula su da se nižu pojačanja u vidu Kevina Pantera, Zeka Ledeja, Alekse Avramovića, a onda kao bomba detoniralo je ime Rodionsa Kuruca, krilni igrač sa NBA iskustvom koji dolazi da pravi veliku razliku na poziciji tri. Ništa od toga nije uspeo.

Letonac nije čak ni završio sezonu u Partizanu s obzirom da je otišao za domovinu pred finalnu seriju ABA lige te sezone.

Izabrane vesti

Vrlo brzo je postalo jasno da Kuruc nije u stanju da isprati zahteve Željka Obradovića. Kako je vreme prolazilo te sezone, minutaža mu se smanjivala dok na kraju u potpunosti nije ispao iz rotacije.

Posle Partizana, Kuruc je igrao za Real Betis, Strasburg, a sada nosi dres Mursije.

U razgovoru za španske medije osvrnuo se na epizodu u Partizanu u koji je stigao direktno iz NBA lige gde igrao za Bruklin, Hjuston i Milvoki.

"Mislim da nisam bio spreman da igram u Partizanu. Nisam bio spreman za zahteve trenera Obradovića. Bio sam zelen. Vrlo brzo su stvari krenula nagore jer mentalno nisam bio spreman. Ipak, mnogo sam naučio od Obradovića. Naučio mi je kako da igram evropsku košarku", rekao je Kuruc.


tagovi

Željko ObradovićRodions KurucKK Partizan

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara