Rodion Kuruc (©Starsport)
Rodion Kuruc (©Starsport)

Kuruc se još traži: Ne razumem do kraja šta Obradović želi od mene na terenu

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.11.21. | 11:06

“Još se navikavam na evropsku košarku”, kaže Letonac

Došao je sa epitetom velikog pojačanja, ali Rodion Kuruc zasad još nije “napunio oči” navijačima Partizana. Letonac je nesumnjivo igrač velikih mogućnosti, međutim, još ih krije, ne pokazuje u dovoljnoj meri na utakmicama. Zašto je to tako, otkrio je Kuruc u razgovoru za letonske medije, pošto je trenutno na pripremama reprezentacije za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo.

Rodion Kuruc je otvorio dušu i priznao da se ne razume u dovoljnoj meri sa trenerom Željkom Obradovićem.

Izabrane vesti

Još ne razumem do kraja šta trener želi od mene na terenu. Dešavaju se situacije kada pričamo na treninzima, ali i dalje ne razumem sve. Nadam se da hoću jednog dana. Čuo sam informaciju da je to njegov metod rada, da želi da edukuje igrače kako bi znali u svakom trenutku šta bi trebalo da rade na terenu”, pričao je Kuruc za letonski portal Janus.

Iako do sada nije pokazao baš mnogo, u senci je izdanja Ledeja, Pantera, Smailagića, Letonac tvrdi da može na terenu sve. Samo kad bude shvatio kako.

Mogu da igram jaku odbranu, da pogađam šuteve, da stvaram akcije za moje saigrače, da se borim ispod koša, da kradem lopte. Mogu sve. Samo što mi je jasnija uloga koju imam u reprezentaciji nego u timu”.

S obzirom na to da je prethodne tri godine proveo u NBA ligi, Letonac tvrdi da se još “traži” u evropskom stilu košarke.

Prošla godina je za mene bila psihiloški jako teška, ali sada sam u dobrim rukama. I nadam se da će sve biti u redu, kao što bi trebalo da bude. Ovde je košarka drugačija, više poziciona, više se kombinuje, imamo više od 100 timskih akcija. Nisam se još navikao na evropsku košarku”.

Letonija je u grupi sa Srbijom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Kuruc će biti na jednoj strani, a na drugoj nekoliko njegovih klupskih drugova sa novim selektorom Svetislavom Pešićem.

Sećam se dana kada je bio trener Barselone. Biće veoma zanimljivo. Želim da ih pobedimo”, poručio je Rodion Kuruc. 



tagovi

KK PartizanRodion KurucŽeljko Obradović

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara