Filip Barna (FOTO: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanović)
Filip Barna (FOTO: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanović)

Kutlešić i Barna ispisali istoriju Spartaka, Slovenci se izgubili u Dudovoj šumi

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.10.23. | 21:14

Prva pobeda Subotičana u Drugoj ABA ligi

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Subotice)

Veče za pamćenje priredili su košarkaši subotičkog tima navijačima u hali „Dudova šuma“, savladavši prošlosezonskog vicešampiona ABA 2 lige, Helios Domžale (80:73).

Izabrane vesti

Nesigurno su izabranici Vladimira Đokića otvorili utakmicu, što su itekako znali da iskoriste košarkaši slovenačkog tima, međutim iskustvo Dušana Kutlešića kao i dobra partija kapitena Filipa Barne bili su od presudnog značaja za novajliju u regionalnom takmičenju.

Od starta su pljuštale trojke na obe strane, posebno su bili raspoloženi gosti i koji su početkom prve deonice stekli 12 poena prednost i delovalo je kao da ne mogu da promaše ništa. Imali su učinak 6/6 kada su šutevi za tri poena u pitanju. Subotičani su se nošeni Kutlešićem i Cvetkovićem konsolidovali, vratili u igru i na poluvreme se otišlo izjednačenim rezultatom (42:42).

Kako je Helios dobro počeo utakmicu tako se sve u nastavku obrnulo, ništamu nije išlo od ruke, a Spartak je preuzeo inicijativu uprkos greškama ispod koša i treću četvrtinu dobio 16:8. Do kraja utakmice Subotičani su ušli u seriju 15:2 i pobegli rivalu na na 13 koraka što je ujedno i bila najveća prednost plavo-belih na utakmici. U završnici se probudila ekipa Damjana Novakovića, vezala devet poena bez primljenog, Blaž Mahković i Ljod Vest su tako smanjili zaostatak na sedam poena, ali dalje više od toga nije moglo.

Najefikasniji kod domaćih su bili Kutlešić sa 21 poenom, šest skokova i dve asistencije, čime je zaslužio status igrača utakmice. Dvocifreni su bili i Barna sa 13 poena, te Cvetković i Medarević sa po deset, dok su kod gostiju najefikasniji bili su Mahkovic (18), Barić (16) i Nemanič (14).

Dugo smo čekali ovu utakmicu, nervoznije počeli i u odbrani i u napadu, što je i razumljivo s obzirom da je u ekipu stiglo dosta novih igrača. Potrebno jevreme za uigravanje kao i stvaranje hemije među igračima. Uspeli smo uz pomoć energične publike, koja nas je sve vreme bodrila, i našu čvrstu odbranu, da steknemo prednost koju smo čuvali do kraja. Na lošiji početak uticala je i tenzija, jer ovo je veliki događaj za grad i samim tim pritisak i očekivanja su bili veliki. Baš kao i za sledeću utakmicu, daćemo sve od sebe da i tad ostvarimo pobedu“, predočio je za naš portal Dušan Kutlešić, prvotimac Spartaka.

U narednoj utakmici Spartak će se suočiti sa Sutjeskom iz Nikšića koja je savladala svoje zemljake iz Podgorice (98:91), dok će košarkaši Heliosa pokupati da poprave utisak protiv drugog predstavnika Slovenije, Šenćura.

PIŠE: Oliver NAGEL


tagovi

ABA 2 ligaDruga ABA ligaKK Spartak SuboticaHeliosDušan KutlešićKutlešić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara