Dejvis i Gabrijel u akciji (©Reuters)
Dejvis i Gabrijel u akciji (©Reuters)

LA je čekao osam godina, Lejkersi pokazali mišiće, Lilard povređen (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 21.08.20. | 08:15

Milvoki uzvratio Orlandu

Portland i Orlando su zapretili, Lejkersi i Baksi su shvatili poruku. Nisu nikoga uplašili u regularnom toku sezone i niko im se neće skloniti sa puta. Moraće sami da se preznoje. Sinoć su to i učinili. Lejkersi su deklasirali Portland sa 111:88 i prvom plej-of pobedom posle neverovatnih osam godina izjednačili na 1:1 u seriji, a i Baksi su anulirali minus iz prvog meča sa Orlandom uz još jednu zversku partiju Janisa Adetokunba – 111:96.

Vest dana je ipak povreda Demijana Lilarda – prve zvezde Portlanda, a u poslednjih mesec dana možda i čitave NBA lige – koji nije završio meč zbog problema sa kažiprstom. Ništa nije slomljeno, ali u Portlandu nisu mogli da garantuju da će Lilard biti tu za treću utakmicu mada je on sam kategorički rekao da će igrati.

Izabrane vesti

Valja ovde odmah istaći da Lilardova povreda nije bila uzrok sloma Trejlblejzersa. Kad je on izlazio iz igre krajem treće četvrtine Lejkersi su već imali 30 razlike – 88:58. Prvi nosilac na Zapadu prosto nije želeo da Portlandu dozvoli ni gram nade. Isprsio se Entoni Dejvis, koji se mučio u prvoj utakmici sa šutom (iz igre 8/24), da bi sinoć ubacio 31 poen i uhvatio 11 skokova za svega 29 minuta na parketu.

Lebron Džejms je pomogao sa svega 10 poena, ali su Lejkersi pravilno rasporedili obaveze u igri i tako se skroman koštgeterski učinak Kralja nije osetio. Lejkersi su izjednačili odbranom, ne toliko napadom. Blejzersi su ubacili svega 40 odsto šuteva, a za tri poena – tek 27,6%.

Na drugoj strani 18 Lilardovih poena, ništa ne bi promenilo ni da je bio tu u poslednjoj deonici da popravi učinak. U NBA “mehuru” u Orlandu je uostalom prosečno beležio 37,6 poena uz 9,6 asistencija po meču, nije ni realno da mu svako veče bude takvo.

Džejms je dakle mogao da odmori, Janis Adetokunbo nije. Jer Milvoki nije isti tim bez grčkog reprezentativca. U drugom meču serije sa Orlandom Adetokunbo je upisao 28 poena i 20 skokova. Uz mnogo čvršću defanzivu, te 20 poena Bruka Lopeza, najbolji tim regularnog dela sezone lako je slomio otpor Medžika u kome je ponovo najbolji bio Nikola Vučević s 32 koša.

Međutim, Orlando u celoj prvoj četvrtini nije ubaci nijedan koš iz reketa što samo svedoči o odbrani kojoj se Milvoki vratio. Jer kako ono kažu, napad dobija utakmice, odbrana osvaja titule.

Za kraj, reći ćemo i da je sinoć održana i draft lutrija na kojoj smo saznali da će prvog pika ovog leta imati Minesota, drugog Golden Stejt, te da zatim biraju Šarlot, pa Čikago…

Draft će se održati 16. oktobra.

NBA - REZULTATI

Indijana - Majami 100:109 /u seriji 0:2/

/Oladipo 22 - Robinson 24/

Hjuston - Oklahoma Siti 111:98 /u seriji 2:0/

/Harden 21 - Aleksander 31/

Milvoki – Orlando 111:96 /u seriji 1:1/

/Adetokunbo 28, 20sk, Lopez 20 – Vučević 32, 10sk

LA Lejkers – Portland 111:88 /u seriji 1:1/

/Dejvis 31, 11sk – Lilar 18/


tagovi

Los Anđeles LejkersEntoni DejvisDemijan LilardJanis AdetokunboPortland TrejlblejzersOrlando MedžikMilvoki Baks

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara