Foto: KSS
Foto: KSS

Lagani skok Mege preko Mladosti do polufinala

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.02.21. | 16:41

Tim Vlade Jovanovića maksimalno iskoristio visinsku superiornost Petruševa, Simonovića i Matkovića i mirnu ruku Cerovine

Košarkaši Mege prvi su polufinalisti Kupa Radivoja Koraća. Ubedljivom pobedom od 93:69 u četvrtfinalu opravradli su ulogu favorita protiv Mladosti i u subotu će, s početkom od 18.30 časova, sa boljim iz meča FMP - Vojvodina voditi bitku za finale Kupa Radivoja Koraća.

Trudila se Mladost koliko je mogla da parira rivalu koji je maksimalno crpeo iz visinske superiornosti Filipa Petruševa i Marka Simonovića, u drugom poluvremenu i Karla Matkovića, ali i mirnu ruku Luke Cerovine koji je skoro svako skupljanje odbrane ekipe Dragana Jakovljevića kažnjavao trojkama. Praktično od starta su centri Mege zaposeli oba reketa i posle samo nekoliko minuta ekipa Vlade Jovanovića je odskočila na dvocifrencu prednost koja je već do kraja prve četvrtine bila 31:14.

Izabrane vesti

Mladost u tom periodu nije pronalazila odgovor na agresivnu odbranu protivnika. Trej Dreksel, najbolji igrač Zemunaca nije mogao da izgradi poziciju za lake poene, dok su njegovi saigrači nizali izgubljene lopte.

Sa ulaskom Aleksandra Aranitovića, Mladost se trgla u napadu, ali nije imala rešenje u odbrani za Petruševa. Mladi centar je radio šta je hteo, a to su prepoznali njegovi saigrači koji su ga hranili loptama.

Martins Igbanu se trudio da ofanzivno odgovori. Mešutim osim Matije Belića, nedostajala mu je konstantnija podrška, pa je Mega manje-više sigurno kotrolisala rezultat do dolaska na veliki odmor.

Mladost je daleko konkretnije ušla u treću četvrtinu, uspela je da dođe do 50:56. Taj prilazak kao da je rezljutio igrače Mege. Matković je odlično preuzeo ofanzivna rešenja od Petruševa i Simonovića, dok je Ućesnici ABA lige ekpresno su napravili seriju od 16:1 i praktično otklonili sve neizvesnosti, ako ih je uopšte bilo, ko će ostati u Novom sadu bar do subote, a ko će put Beograda posle završetka urakmica.

Najefikasniji kod Mege bili su Petrušev sa 22 poena, Simonović sa 14 i 16 skokova, Cerovina sa 19 (5-8 trojke) i Matković sa 16 poena i 6 skokova, a u redovima Mladosti Igbanu sa 15 i Derksel sa 11 poena.

KUP RADIVOJA KORAĆA

ČETVRTFINALE

Četvrtak

Mega - Mladost Zemun 93:69

/Petrušev 22 - Igbanu 15/

17.00: (1,35) FMP (16,0) Vojvodina (3,50)

19.00: (1,55) Partizan (14,5) Borac (2,70)

21.00: Crvena zvezda - SPD Radnički

POLUFINALE

Subota

18.30: Mega - FMP / Vojvodina

21.00: Partizan / Borac - Crvena zvezda / SPD Radnički

FINALE

Nedelja

21.00 čas


tagovi

Mladost ZemunKK MegaFilip Petrušev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara