Šejn Larkin (Foto: MN Press)
Šejn Larkin (Foto: MN Press)

Larkin do kraja nedelje ponovo na parketu

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.12.22. | 22:56

Trener Anadolu Efesa Ergin Ataman istakao da će Amerikanac biti u sastavu za okršaj sa Panatinaikosom

Dvostruki uzastopni prvak Evrope, Anadolu Efes, tekuću sezonu je otvorio bez jednog od najboljih igrača - Šejna Larkina. On je zbog povrede koju je zaradio na Evrobasketu, gde je branio boje Turske, bio van stroja sve do utakmice sa Bujukčekmedžeom (početkom meseca) u turskom prvenstvu, kada se našao u petorci, ali se ponovo povredio.

Ipak, prema rečima šefa struke istanbulskog kluba, naturalizovani turski reprezentativac će uskoro ponovo navući dres Efesa. Očekuje se da već u petak bude u timu protiv Panatinaikosa.

Izabrane vesti

"Trenutno je u SAD na završnim pregledima. Doći će u Istanbul u sredu i u četvrtak odraditi trening sa timom. Očekujemo da igra u petak. Neće to odmah biti pravi Larkin, ali će učešćem postepeno dobijati na snazi", rekao je Ergin Ataman.

Larkin je na kontinentalnoj smotri povredio prst, pa je problem sanirao operativnim putem, te je proveo tri meseca van tima. Vratio se u tim šestog decembra, kada je počeo utakmicu sa Bujukčekmedžeom, ali je nije završio, pošto je imao problema sa nogom. Šepajući je otišao na klupu posle 17 minuta igre i nije se vraćao na teren.

Sada će, kako stoje stvari, zaigrati protiv Panatinaikosa.

"Nije jasno ko će biti šampion. Sada to niko ne može da kaže. Svi mogu da pobede sve. Panatinaikos je veoma opasan i kvalitetan protivnik. Očekuje nas čvrst i takmičarski veoma izazovan duel, ali spremni smo", zaključio je Ataman.

Larkin je u Efes stigao 2018. godine. Uz Vasilija Micića je bio ključni čovek u osvajanju dve evropske titule. Iza sebe ima 167 utakmica u Evroligi (zaključno sa sezonom koju je proveo u Baskoniji), uz prosek od 15,1 poena i 4,5 završnih dodavanja. Rekorder je elitnog takmičenja po broju ubačenih poena na jednom meču, pošto je pre tri godine postigao 49 protiv minhenskog Bajerna.


tagovi

Anadolu EfesŠejn LarkinErgin AtamanKK Panatinaikos

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara