Šejn Larkin (©Starsport)
Šejn Larkin (©Starsport)

Larkin ipak u sastavu Efesa za meč protiv Partizan Mozzart Beta

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.11.23. | 15:10

Amerikanac ima problema sa povredom, ali će stisnuti zube

Košarkaši Partizan Mozzart Beta će u 10. kolu Evrolige gostovati ekipi Anadolu Efesa u Istanbulu (petak, 18.30). Iako sastav Erdema Džana igra promenljivo ove sezone, jasno je da je pred crno-belima još jedan težak zadatak, a mogao bi da bude i teži nego što se u prvi mah mislilo.

Naime, iako je obelodanjeno da Šejn Larkin ima problema sa ozbiljnom povredom, Amerikanac će biti u sastavu turskog šampiona za predstojeći okršaj protiv ekipe Željka Obradovića.

Izabrane vesti

"Kao što je poznato, imamo problema sa povredama već neko vreme. Povređeni igrači Ilajdža Brajant i Tibor Plajs neće nastupiti protiv Partizana, ali će Šejn Larkin biti u sastavu uprkos povredi", rekao je nekadašnji Obradovićev učenik sa klupe istanbulskog tima.

Larkin je protekle sedmice povredio šaku, ali ne na šuterskoj ruci. Nije igrao za vikend u pobedi protiv Merkezfendija u turskom prvenstvu, kada se istakao Derek Vilis sa 22 poena. Podsetimo da je Larkin prošlog leta, posle Evrobasketa, imao problema sa šuterskom šakom, pa je proveo i nekoliko meseci van stroja.

Plejmejker koji od 2018. brani boje Anadolu Efesa ove sezone igra veoma dobro i beleži 14,4 poena, uz 5,7 asistencija, pa je sa prosečnim indeksom 16,3 jedan od najkorisnijih igrača Evrolige.

Ipak, i sa Larkinom u sastavu, Džan ističe da je pred njegovom ekipom veliki izazov i da će odbrana biti ključ protiv Partizana.

"Oni su drugi najefikasniji tim Evrolige. Igraju u visokom tempu i imaju mogućnost da dolaze do lakih poena sa svih pozicija. Defanzivna koncentracija će morati da bude na najvišem nivou", zaključio je šef struke Anadolu Efesa pred duel sa crno-belim.



tagovi

KK PartizanPartizan Mozzart BetAnadolu EfesŠejn LarkinErdem Džan

Obaveštavaj me

KK Partizan
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara