FOTO: MN Press
FOTO: MN Press

Larkin kao u najboljim danima, prekinuo trijumfalan niz Obradovićevog Monaka

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.11.23. | 21:05

Amerikanac s 25 poena podsetio na period kada je bio najbolji strelac Evrolige

Otišao je Ergin Ataman iz Anadolu Efesa prethodnog leta, čime je označen kraj jedne ere, najuspešnije u istoriji istanbulskog kluba. Nije samo odlazak iskusnog stručnjaka ostavio trag na rezultatima Efesa ove sezone, velikog udela imala je i slabija forma Šejna Larkina. Daleko od toga da je sjajni bek bio loš, ali nisu to bile onako blistave partije na kakve je navikao ljubitelje evropske košarke.

Ove večeri podsetio je na najbolje dane karijere i period kada je u tandemu sa Vasilijem Micićem osvojio dve vezane titule evropskog šampiona. Postigao je čak 25 poena, uz nekoliko ključnih koševa u poslednjim minutima i time dao ključni doprinos u trijumfu na gostovanju Monaku 89:82.

Izabrane vesti

Ekipa Saše Obradovića prekinula je niz od pet uzastopnih pobeda, jednostavno rešenje za Larkina nije postojalo u trenucima kada se meč lomio. Na oko minut do kraja pri rezultatu 83:80, pogodio je "nemoguću" dugu dvojku iz pada i time prelomio okršaj u korist Efesa.

Imao je Larkin obilatu pomoć Rodriga Bobue. Francuski veteran ubacio je 21 poen i podsetio da Efes i dalje ima jednu od najjačih spoljnih linija na kontinentu. Daleko od toga da Monako nije umeo da odgovori, prvenstveno preko Džordana Lojda. Bivši košarkaš Crvene zvezde bio je najefikasniji igrač Kneževa sa 19 poena. Dvocifreni su bili i Džon Braun i Donatas Motiejunas sa po 13 poena, Majk Džejms imao je 12, a Alfa Dijalo 10.

Možda i ključni problem za izabranike Saše Obradovića, bila je bleda partija Majka Džejmsa u prvom poluvremenu. Uspeo je da popravi utisak u drugom, ali to nije bilo to dovoljno da zaseni Larkina i donese šestu uzastopnu pobedu francuskom šampionu.

Gotovo čitavim tokom utakmice imao je Monako aktivan rezultat, uglavnom zaostajao manje od pet poena razlike, ali nikako nije uspevao da iskoristi one napade u kojima je mogao do potpunog poravnanja ili vođstva. Pored Bobue, važan faktor u Efesovoj pobedi bilo je i letošnje pojačanje iz Baskonije Darijus Tompson. Postigao je 28-godišnjak 16 poena i počeo da opravdava epitet verovatno najskuplje akvizije turskog predstavnika.

Nakon osmog kola Evrolige Monako ima skor 5-3, a ovo je ekipi Saše Obradovića prvi poraz u Evroligi još od 13. oktobra i meča protiv Virtus Bolonje. S druge stane, Efes ima polovičnih 4-4, a u na gostovanju u četvrtak protiv Olimpije Milano, izabranici Erdema Džana probaće prvi put u sezoni i do tri uzastopne pobede u najjačem takmičenju.

EVROLIGA - 8. KOLO

Utorak

Monako - Anadolu Efes 82:89

/Lojd 19 - Larkin 25/

Makabi - Olimijakos (u toku)

Valensija - Real Madrid (u toku)

Virtus Bolonja - Milano (u toku)

Crvena zvezda - Fenerbahče (u toku)

Sreda

20:00 Alba - Asvel

20:15 Panatinaikos - Žalgiris

20:30 Baskonija - Barselona

20:30 Bajern - Partizan



tagovi

Šejn LarkinAnadolu EfesKK MonakoSaša ObradovićErdem Džan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara