Pablo Laso (Foto: Starsport)
Pablo Laso (Foto: Starsport)

Laso: Bićemo drugi tim sa Lučićem; mislite da Sferopulos razmišlja da li će Teodosić igrati 10 ili 15 minuta?

Vreme čitanja: 3min | čet. 02.11.23. | 21:50

Trener Bajerna izneo utiske posle poraza od Crvene zvezde

Velika pobeda za Crvenu zvezdu, ali i novi bolan udarac za Bajern. Sastav iz Minhena je pretrpeo četvrti poraz u Evroligi, a valja napomenuti da je jedino savladao Albu i Baskoniju. Pritom, ostao je ispod proseka po broju prostignutih poena (70,6), koji je i najgori u ligi, što jasno ukazuje da Pablo Laso još nije uspeo da pronađe igru kakvoj teži.

Izabrane vesti

"Čestitke Zvezdi na pobedi. Pokazali su karakter. Činilo mi se da kontrolišemo mnogo toga, ali... Pravili smo greške u prvom poluvremenu, trebalo je da damo više poena. U trećem kvartalu smo igrali dobro, ali u četvrtom nismo uspevali da dođemo do pravih rešenja i uz podršku navijača su se vratili i zaslužili pobedu", rekao je španski stručnjak.

Bilo je komenatara na račun Teodosićeve minutaže, da više ne može da izdrži ritam na najvišem nivou, ali je večeras sjajnom partijom poslao odgovor kritičarima.

"Miloš je veliki igrač, kreator. Ako pitate Miloša, on misli da ima 25 godina. Voleo bih i ja, ali imam više od 50. Kad ostarite, ostarili ste. Miloš mnogo znači klubu, igra sa mnogo karaktera, pomaže mlađim igračima i sjajno je gledati ga. Da li će da igra 10-15 minuta, mislite da Sferopulos misli o tome? On želi da Teo igra i da tim pobeđuje. Imamo veliko poštovanje za njega kao igrača. Kao igrači koje sam vodio u Realu, on je pobednik".

Jedan Lasov zemljak i sudeći po kratkoj priči koja mu je poslužila kao uvod u pitanje, pustolov, upitao je trenera Bajerna da prokomentariše mentalitet ljudi iz Srbije i sa Balkana.

"Ovo je košarkaška zemlja. Ovde sam osvojio i Evroligu i imam mnogo poštovanje za igrače koji su odavde, jer sam igrao protiv mnogih, imao saigrače iz Jugoslavije. Ali danas sam hteo da pobedim".

Kapiten nemačkog tima Vladimir Lučić još nije u stanju da pomogne saigračima. Interesovalo je srpske novinare kada će se on vratiti na teren.

"Ne znam da li će se vratiti za sledećih nekoliko nedelja, a u ovakvom rasporedu to je pet-šest utakmica. Ali mnogo je bolje, samo mu još treba da uđe u ritam sa timom".

Odgovorio je Laso i na pitanje koliko je Lučić važan za ekipu.

"Jedan od pomoćnika mi je rekao, bićemo drugi tim sa Lučićem. Čak i da ne da koš, uhvatiće skok. Košarka je igra grešaka, ali on ima iskustva da ih ne pravi. Volimo ga, nadamo se da će se što pre vratiti. Moramo da učimo. Imamo jednog plejmejkera iz NBA, drugog iz Evrokupa. Nov smo tim, ali da to ne bude izgovor. Moramo da pobeđujemo. Ali da, Lučić je veoma važan".

Laso je pre nešto više od godinu dana imao zdravstvenih problema, završio u bolnici zbog srčanog udara, ali je bio rešen da se vrati na klupu. Real Madrid mu nije dao priliku, ali je zato dobio šansu da vodi veliki projekat u Minhenu.

"Ja sam odlično, hvala na pitanju. Voleo bih da imam više kose. Bajern želi da postane važan. A šta to znači? Da naš brend bude poznat širom sveta. Ja sam trener, a pre dve nedelje vi ste ovde imali drugog trenera, tako da - bolje da pobeđujem. To je deo života. Odlučio sam da budem trener, trudim se da dajem sve od sebe, ali srećan sam što klub ima velike ambicije", istakao je Španac.


tagovi

Pablo LasoKK Crvena zvezdaKK Bajern MinhenVladimir Lučić

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara