(©AFP)
(©AFP)

Lebron: Ne znam koliko dugo ću još da igram

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.02.21. | 16:33

"Sama igra će mi dati do znanja da je došlo vreme za kraj"

Samo veče pošto je "vladar" NFL Tom Brejdi u 44. godini sedmi put osvojio šampionski prsten i podigao peti pehar namenjen najkorisnijem igraču finala, ali i najavaio da će se sledeće sezone vratiti na radno mesto u Bakanirsima, "kralj" NBA Lebron Džejm spakovao je Oklahomi Siti (119:112) tripl-dabl od 28 poena, 14 skokova i 12 asistencija za 43 minuta računajući i vreme u produžetku. Kako to obično biva, u SAD su odmah počeli da povlače paralele između dva velikana, ali i da pitaju Lebrona koji gazi 18. profesionalnu sezonu da li nekad pomišlja na penziju.

Izabrane vesti

"Ne znam koliko dugo ću da igram. Ne znam koliko još mogu da pružim (profesionalnoj) košarci, ali ako uzmete u obzir kako se osećam u ovoj fazi - videćemo. Nemam tačan vremenski raspored po ovom pitanju. Sama igra će mi dati do znanja da je došlo vreme (za kraj)", rekao je Lebron koji je osvajanjem četvrte nagrade za MVP finala proteklog septembra, sa 35 godina i 284 dana postao drugi najstariji igrač sa tim prizanjem u NBA, iza Karima Abdula Džabara.

Legendarni centar je 9. juna 1985. imao 38 godina i 54 dana kada je uz veliki, šampionski trofej podigao onaj manji, namenjen za najkorisnijeg u finaloj seriji između Lejkersa i Bostona (4-2).

Titula najstarijeg MVP-ja svetske serije (finala) MLB u vlasništvu je Vilvera Dornela Stargela. Nekadašnji igrač prve baze imao je 39 godina i 225 dana kada je Pitsburg slavio u majstorici protiv Baltimora (4-3).

Nastariji vlasnik nagrade za najkorisnijeg igrača u plej-ofu NHL lige je Tim Tomas. Svojevremeno golman Boston Bruinsa je na dan majstorice sa Vankuver Kanuks (4-3) imao 37 godine i 62 dana.


tagovi

Lebron DžejmsKarim Abdul DžabarTom BrejdiNHLMLBNFL

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara