Lebron u pohodu na četvrtu MVP titulu, prava je prilika da mu Srbin pokvari planove

Vreme čitanja: 3min | ned. 07.03.21. | 19:14

Kvota u Mozzartu da će Džejms biti najkorisniji igrač Ol star utakmice je 5,00, Nikoli Jokiću se daju dvostruko manje šanse

Večeras će sve oči biti uprte u Stejt Farm Arenu u Atlanti, gde će se održati jubilarna 70. Ol star utakmica (02.00). Parket će deliti najveće zvezde svetske košarke, a ozbiljan motiv će imati nekolicina igrača, među kojima je i Nikola Jokić. Košarkaški spektal će upotpuniti takmičenja u brzom šutiranju trojki, veštinama i zakucavanjima, pa nema sumnje da nas očekuje veče vrhunske zabave.


Izabrane vesti

Program počinje od pola časa posle ponoći, takmičenjem u veštinama. Za titulu najveštijeg igrača boriće se Kris Pol (Finiks), Robert Kovington (Portland), Džulijus Rendl (Njujork), Domantas Sabonis (Indijana), Nikola Vučević (Orlando) i Luka Dončić (Dalas). Biće interesantno videti kako će se centri snaći sa nekim od najboljih driblera u ligi poput iskusnog Pola i najboljeg novajlije iz pretprošle sezone Dončića. Turnir je tako postavljen da će se u dva četvrtfinalna okršaja sukobiti Sabonis i Rendl, odnosno Vučević i Kovington. Bolji iz duela centara Pejsersa i Niksa će u polufinalu izaći na crtu bivšem igraču Reala, dok će crnogorski reprezentativac, ukoliko prođe prvu prepreku, za rivala na poslednjem stepeniku do finala imati jednog od najboljih plejmejkera u novijoj istoriji lige.

Jasno je da su favoriti vedete Maveriksa i Sansa, kvota u Mozzartu da Dončić osvoji titulu je 3,50, dok se najveće šanse daju Polu sa kvotom 3,40.

Očekuje se i velika borba šutera, za titulu najboljeg trojkaša boriće se Stef Kari (Golden Stejt), Majk Konli (Juta), Džejson Tejtum (Boston), Džejlen Braun (Boston), Zek Lavin (Čikago) i Donovan Mičel (Juta) - svi će imati obaveze i na utakmici. Jasno, bek Voriorsa je favorit, već ima jednu titulu na takmičenju u brzom šutiranju trojki (2015), dok će Lavin i Mičel pokušati da postanu prvi igrači koji su uspeli da osvoje takmičenje u zakucavanjima i nademtanje u šutiranju van linije za tri poena.

Igraće se samo dve runde, a jasno je da se najveće šanse daju Kariju (kvota u Mozzartu 2,70).

U poluvremenu sudara Lebronovih i Durentovih pulena će na scenu stupiti takmičenje u zakucavanjima. Za titulu "Slam Dunk" šampiona boriće se Obi Topin (Njujork), Enferni Simons (Portland) i Kasijus Stenli (Indijana). Možda ne zvuči atraktivno kao prethodnih sezona, ali bi borba između tri mlada košarkaša mogla da iznenadi, jer je jasno da će imati veliki motiv da se dokažu.

Ruki iz Medison Skver Gardena je favorit, kvota u Mozzartu da će Topin osvojiti nagradu je 2,50.

Trofej za najkorisnijeg igrača Ol star spektakla od minule sezone nosi ime Kobija Brajanta. Bivši as Lejkersa, koji je pre nešto više od godinu dana tragično stradao u helikopterskoj nesreći, MVP titulu na utakmici "svih zvezda" osvajao je u četiri navrata. Sa tim učinkom je rekorder, ali mesto na vrhu deli sa legendarnim Bobom Petitom iz Sent Luis Hoksa. Lebron Džejms može da im se pridruži, kako je četvorostruki NBA šampion nagradu za najkorisnijeg osvajao u tri navrata (kao i Majkl Džordan, Oskar Robertson i Šekil O Nil). U svom 17. nastupu u startnoj petorci (rekord) će pokušati da se izjednači sa Brajantom i Petitom. MVP je bio 2006, 2008. i 2018. godine.

Sa razlogom mu se zato daju najveće šanse da se domogne novog odličja (kvota u Mozzartu 5,00), ali bi jedan momak iz Sombora mogao da mu pokvari planove. Nikola Jokić igra sezonu iz snova (27 poena, 11 skokova i 8,6 asistencija po meču), jedan je od glavnih favorita da ponese i titulu najkorisnijeg igrača NBA lige. MVP izdanje u Ol star utakmici bi definitivno ne bi škodilo u trci za najsjajniji individualni trofej u košarkaškom svetu.

Ukoliko verujete da centar Denver Nagetsa može da iznenadi zvezdu Lejkersa, Mozzart vam daje primamljivu kvotu 10,0.



tagovi

Lebron DžejmsNikola JokićNBA Ol star utakmicaOl star

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara