Zek Ledej (© Star Sport)
Zek Ledej (© Star Sport)

Ledej: Prošao sam kroz pakao da se vratim na parket! Imam dobar osećaj za Makabi

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.01.24. | 14:57

Američki internacionalac Zek Ledej je pričao sa medijima pred duel Partizan Mozzart Beta i Makabija u 21. kolu Evrolige

Ko zna Zeka Ledeja, upoznat je sa činjenicom da nije rečit kada su u pitanju razgovori sa medijima pred bilo koju utakmicu Evrolige. Međutim, nešto se očigledno promenilo pred okršaj sa Makabijem (petak, 20.30). Jedan od najbitnijih članova ekipe Željka Obradovića se neočekivano otvorio i istakao da mu nije bilo lako prethodnih nekoliko nedelja zbog povrede.

Naime, Ledej je propustio duele protiv Asvela i Crvene zvezde zbog problema sa hematomom na kuku koji se stvarao od udarca koji je dobio još u Kaunasu. Vratio se za meč u Istanbulu, ali se videlo da to nije onaj nivo na koji su navijači Partizana navikli od Ledeja.

Izabrane vesti

"Nisam igrao, ali to je prošlost. Moram sada da pomognem timu, nisam hteo da propustim utakmice ali prosto je bila takva situacija, pokušao sam što brže da se vratim na parket, prošao sam kroz pakao da se vratim i pomognem saigračima", rekao je Ledej.

Priliku da popravi utisak imaće u petak pred navijačima Partizana koji će ispuniti dvoranu protiv Makabija koji stiže u okviru 21. kola elitnog takmičenja.

"Imaju dobar tim, sigurno će biti čvrsti. Već duže vreme igraju dobru košarku, a na nama je da se držimo dogovora i plana koji je trener osmislio".

Pamtiće se da je Makabi odigrao samo jedan jedini meč u Tel Avivu i to baš protiv Partizana 5. oktobra. Dan kasnije je izbio rat i od tada Makabi igra sve svoje utakmice u Beogradu.

"Mnogo toga se promenilo od tog prvog kola. Bilo je uspona i padova, ali stigli smo do dela sezone gde moramo da krenemo da pobeđujemo".

Partizan je u jednom momentu bio treći na tabeli, ali kao što je i sam Ledej istakao, usledio je pad. Klub iz Humske je trenutno na 10. mestu sa polovičnim učinkom posle 20 odigranih utakmica.

"Lično ne gledam tabelu, samo me zanima šta je našem timu potrebno da budemo dobri i da pobeđujemo. NIsmo bili na potrebnom nivou na prethodne dve utakmice protiv Fenerbahčea i Crvene zvezde".

Za kraj je upitan šta je to što će prvo promeniti u odnosu na prethodna dva meča.

"Teško je reći, imali smo satanak, imam dobar osećaj pred utakmicu sa Makabijem", završava Ledej.

Kratku analizu meča imao je i novopridošli Džejlin Smit.

"Makabi ima odličnu spoljnu liniju. Biće sjajan meč, sada krećemo na sve ili ništa. Uzbuđen sam zbog meča", rekao je Smit.



tagovi

Zek LedejKK Partizan

Obaveštavaj me

Evroliga
KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara