Zek Ledej (© Star Sport)
Zek Ledej (© Star Sport)

Ledej uzbuđen pred Barselonu: Braća i sestre Srbi su spremni da naprave spektakl

Vreme čitanja: 3min | pon. 16.10.23. | 14:03

Crno-beli spremni dočekuju giganta iz Katalonije u utorak od 18.30 u punoj Štark areni

Potpuno prazna Beogradska arena ne može da nagovesti šta se sprema za utorak veče kada Barselona bude kročila na parket od 18 časova i 30 minuta u trećem kolu Evrolige. Sve današnje prazne stolice biće popunjene i biće napravljena atmosfera za pamćenje, a najnestrpljiviji su igrači Partizan Mozzart Beta koji bi najradije da meč protiv giganta iz Katalonije počne ovog momenta.

Izabrane vesti

"Veliki srpski narod će doći na tribine, braća i sestre Srbi će doći i bodriti nas da se borimo i igramo najbolje što umemo", rekao je inspirisani Zek Ledej po završetku popodnevnog treninga.

Ledej je bio najbolji pojedinac u prošlom kolu kada je savladan Asvel u Francuskoj.

"Iako su imali veliki broj promena u sastavu, nikada ne treba da se potcenjuje srce šampiona. Oni su šampionski tim, bez obzira da li se menja trener, menadžer, ili čistač parketa, to je isti mentalitet. Što se nas tiče, slušaćemo trenera, izaći na parket da se borimo i to je to. Kao i svaku utakmicu", dodao je Ledej.

Nešto opširniju analizu narednog protivnika crno-belih imao je trener Željko Obradović.

"Igramo protiv tima koji je sigurno među ekipama koje su glavni favoriti u Evroligi. U seriji su izvanrednih rezultata, ali što je još važnije igraju veoma dobro. Sa jasnim idejama, imaju izvanredan tim popunjen na svim mestima. Očekuje nas jako teška utakmica. Naravno da smo zadovoljni činjenicom da ćemo prvi put igrati u Areni, očekujemo da to bude na nivou kao prošle sezone što se tiče atmosfere, navijanja i svega ostalog", rekao je Željko Obradović.

Barselona je jedan od timova koji je započeo perfektno sezonu sa dva trijumfa na startu Evrolige, pa se u ovom momentu čini da su sve promene, od trenera do igrača prijale gigantu iz Katalonije.

"Pre ili kasnije, moraš da igraš protiv svih protivnika. Valjda treba da nam bude motivacija na većem nivou zbog tih rezultata. Prošle godine smo izgubili, iako smo odigrali prilično dobru utakmicu. Kažem, kvalitetnija ekipa... Ako želimo da budemo u utakmici moramo da odigramo maksimalno. Oni su napravili roster koji je popunjen na svakom mestu veoma kvalitetnim igračima. Sva pojačanja koja su doveli su se već uklopila u sistem, trener je neko ko je ceo život bio u Barseloni, kapiten... Sve mu je poznato.

Poseban akcenat na igru Barselone daju spoljni igrači koji su u najboljoj formi na startu sezone.

"Postoje sličnosti koje rade jer su ostali neki igrači. Imaju i neke promene, naravno, jer mogu da igraju sa različitim postavama. Evidentno je da to njihovoj igri daju spoljni igrači, počev od dva plejmejkera. Posebno Laprovitola, pa Abrines koji je u fenomenalnoj šuterskoj formi, Kalinić koji može da igra na pozicijama tri i četiri, imaju Paru koji je doveden iz Huventuda i igra na dve pozicije, pa ovog malog Brizuelu koji igra 15 minuta, ali uzima veliki broj šuteva. Oni su glavni kreatori i pokušaćemo da zaustavimo te njihove kreacije."

Usledilo je pitanje koji igrači će biti u protokolu za meč, uz naglasak na Tristana Vukčevića koji je propustio prethodna dva meča u elitnom takmičenju.

"Nadamo se da su svi zdravi. Videćemo sutra pred utakmicu. Odgovori su uvek na treningu pred utakmicu. Mislim da apsolutno nije bitno da li će Tristan biti u rotaciji. Možda za vas jeste, za mene nije. Ja se uvek odlučujem za ono što je najbolje za tim. Tristan trenira, nekoliko puta smo razgovarali, zna se kako treba da se ponaša na treninzima i utakmicama, tako da očekujem da će i napredak biti evidentan", zaključio je Obradović.


tagovi

KK Partizan

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara