Etore Mesina (Foto: Starsport)
Etore Mesina (Foto: Starsport)

Legenda Milana pred meč sa Zvezdom: Igrači se plaše Mesine

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.11.23. | 13:43

Čuveni Roberto Premijer je nekada znao da pravi velike probleme srpskim klubovima

Olimpija Milano je osvojila tri Evrolige kroz svoju istoriju, ali poslednju još 1988. godine. Etore Mesina pokušava da je približi evropskom tronu, ali već drugu sezonu mu to ne polazi preterano dobrom za rukom. Osim što u italijanskom Palakanetstru njegov tim ima učinak 5-3, na evrosceni je ubeležio samo tri pobede u devet kola.

Iako je dve ostvario na poslednja tri susreta i dalje nije kupio u potpunosti legendarnog košarkaša Manekena Roberta Premijera. Čuvenog italijanskog reprezentativca koji je ostavio veliki trag u Milanu, osvojio dve Evrolige. Zato mu i teško pada kada timu iz Prestonice mode ne ide najbolje.

Izabrane vesti

"To ne može da se dešifruje. Igrali su egal sa Bolonjom, pa izgubili jer se Virtus bolje snašao u ključnim trenucima. Onda su dobili Efes, dominirali protiv Valensije. U domaćem prvenstvu razbili Veneciju, izgubili od Skafatija", pričao je Premijer, prenosi "Il Giorno".

Trener Mesina je nedavno kao krivca za loše rezultate proglasio Kevina Pangosa, a prema informacijama BasketNews-a, iskusni plejmejker je na izlaznim vratima kluba i mogao bi da se preseli u Žalgiris.

"Hajde da vidimo kako će rešiti taj problem, da li će mu tražiti zamenu. Nikada me nije ubedio. Možda sada ode u Žalgiris, pa napravi i tamo haos, ali deluje kao igrač koji je sposoban da ostavi trag samo postizanjem poena".

Ipak, iako se sa iskusnim trenerom slaže po pitanju kanadskog plejmejkera, ima šta i da mu zameri.

"Kao bivši igrač primećujem jednu stvar. Kada igrač napravi grešku, odmah pogleda ka klupi. To je strah od reakcije trenera. Ukratko, nisu im mirne glave. Ne kažem da treba izaći opušten na teren, ali ovakav stav može da stavri mentalni disbalans".

Smatra Premijer da možda neke Mesinine metode ne prijaju svim igračima.

"Nema govora o Mesininim kvalifikacijama i iskustvu. S druge strane, možemo o određenim metodama i reakcijama da diskutujemo. Sve što sada radi, radio je oduvek, ali to možda ne pali kod određenih igrača", dodao je čuveni italijanski košarkaš i osvrnuo se na činjenicu da Mesina, pored trenerske, ima i funkciju presednika kluba:

"Ima veliki zadatak pred sobom, pa možda oseća i težinu koju sa sobom nosi sva ta odgovornost".

Kako bilo, Olimpija Milano i trofejni italijanski stručnjak će u 10. kolu Evrolige gostovati u Beogradu. Premijer dobro zna kako je to igrati protiv najboljih srpskih timova, a pravio im je svojevremeno i velike probleme. Ubacio 21 poen protiv crveno-belih u februaru 1985, a dvostruko više Partizanu.

"Ne sećam se utakmice sa Zvezdom, ali u to vreme je između Jugoslavije i ostatka Evrope vladalo veliko rivalstvo. Pamtim ipak kada sam, u dresu Goricije, postigao 42 poena protiv Kićanovićevog Partizana pred 2.500 navijača", zaključio je Roberto Premijer.


tagovi

Olimpija MilanoEtore MesinaKevin PangosKK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara