"Rik Pitino sa Barakom Obamom"
"Rik Pitino sa Barakom Obamom"

Legenda na klupi Portorika: Hoće li Arojo, Barea i drugovi konačno videti Olimpijske igre?

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.03.15. | 18:21

Rik Pitino će pokušati da odvede Karlosa Aroja i saigrače na Olimpijske igre posle čak 12 godina

Rik Pitino sa Barakom Obamom

Ako ih on ne odvede u Rio – niko neće! Legendarni trener Lujvila, Rik Pitino, preuzeo je košarkašku reprezentaciju Portorika sa kojom će pokušati da se plasira na Olimpijske igre 2016. u Riju, što Karlosu Aroju, Džej Džeju Barei i drugovima nije pošlo za rukom više od deceniju.

Izabrane vesti

Portoriko prvo očekuju Panameričke igre koje će se jula ove godine održati u Torontu, da bi ih tokom avgusta i septembra sačekalo ono najvažnije – FIBA Amerikas kvalifikacioni turnir u meksičkom Montereju. Tamo bi četa Rika Pitina mogla da ima znatno olakšan posao pošto se američki Drim Tim već kvalifikovao za Rio osvajanjem zlatne medalje na Svetskom kupu u Španiji minulog leta, dok će selekcija Brazila skoro izvesno automatski učestvovati zbog činjenice da je domaćin. Stoga, Portoriko treba da se „ušunja“ među najbolje dve selekcije na turniru u Meksiku kako bi osigurao učešće na Olimpijskim igrama, a najveći konkurenti će mu biti Argentina, Kanada, Dominikanska republika i domaćin Meksiko.

Slavlje sa igračima posle titule 2013. godine

Informacija da je stanovnik Kuće slavnih preuzeo Portorikance iznenadila je američku javnost, s obzirom na to da je Pitino već skoro 14 godina radio isljučivo na Univerzitetu Lujvil koji je pretprošle sezone odveo do titule NCAA lige. No, čuveni 62 – godišnji stručnjak prihvatio je izazov da vrati staru slavu portorikanskom nacionalnom timu koji je 2004. naneo najteži poraz u istoriji Amerikancima (92:73) na najbitnijim takmičenjima – Svetskim prvenstvima i Olimpijskim igrama. Ipak, tada su se Portorikanci zaustavili u četvrtfinalu i ostali su bez medalje sa najveće svetske sportske smotre koju čekaju od osnivanja njihovog nacionalnog tima.

Međutim, ako neko ima znanja i iskustva da napravi veliki rezultat sa Portorikancima, onda je to nekadašnji trener Boston Seltiksa i Njujork Niksa u NBA ligi, kao i velikana koledž košarke poput Kentakija, Providensa i aktuelnog Lujvila.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Rik PitinoKarlos ArojoDžej-Džej Barea

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara