Legendi u čast: Broj "13" otišao pod svodove

Vreme čitanja: 2min | uto. 27.02.18. | 17:12

Zaslužio je

Nikada niko više neće nositi dres sa brojem "13" u reprezentaciji Argentine! Od sinoć i zvanično čuvena "trinaestica" koju je poslednjih godina nosio Andres Noćioni otišla je pod svodove dvorane Karlos Gerero u gradu Olavarija, samo nekoliko minuta pre nego što je Argentina odigrala meč sa Paragvajem u kojem je slavila rezultatom 83:61

Andres Noćioni bio je član legendarne "Zlatne generacije" Argentine koja je osvojila zlato na Olimpijskim igrama 2004. godine, onda i bronzu u Pekingu četiri godine kasnije, vedrio je i oblačio zajedno sa asovima poput Manua Đinobilija, Luisa Skole, Fabricija Oberta i Valtera Hermana. Noćioni se definitivno povukao iz košarke u junu prošle godine kao igrač madridskog Reala, a od dresa Argentine oprostio se posle Olimpijskih igara u Riju. Za Gaučose odigrao je 121 meč i postigao 1.364 poena. 

Izabrane vesti

Sa Argentinom osvojio je još i srebro na Mundobasketu u Indijanapolisu 2002. godine, kada je Jugoslavija osvojila poslednje zlato, potom i čak pet medalja na prvenstvima Amerike (dva zlata - 2001, 2011; dva srebra - 2003, 2015; i jednu bronzu - 1999. godine), kao i zlato na Dajmond Bolu 2008. i bronzu u Beogradu u istom takmičenju četiri godine ranije. 

Popularni Čapu postao je tako prvi košarkaš u istoriji argentinske reprezentacije kome je priređena ovakva čast, a isti tretman dobiće i Manu Đinobili sa svojom "peticom" zbog svega što je uradio tokom reprezentativne karijere duge 18 godina - od Mundobasketa 1998. do Olimpijskih igara u Riju 2016. godine. 

(FOTO: Action Images)


tagovi

Andres Noćionikošarkaška reprezentacija Argentine

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara