Dvajt Hauard u duelu sa Nemanjom Bjelicom (©AFP)
Dvajt Hauard u duelu sa Nemanjom Bjelicom (©AFP)

Lejkersi nemoćni pred Bjelicom i Ratnicima: Srbin dvocifren, Jezeraši i peti put bez trijumfa (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 13.10.21. | 07:00

Reprezentativac Srbije brojao do 10 u trijumfu nad Lebronom Džejmsom, Entonijem Dejvisom, Raselom Vestbrukom i drugovima

Zaigrali su Los Anđeles Lejkersi u jakom sastavu, ali nisu uspeli da upišu prvi trijumf na pripremama. Poraženi su po peti put, drugi put od strane Golden Stejta i poslednju priliku da predsezonu ne okončaju bez ijedne pobede imaće kroz par dana u sudaru sa Sakramentom. Večeras je trener Frenk Vogel na delu video zvezde poput Lebrona Džejmsa, Entonija Dejvisa, Rasela Vestbruka i Karmela Entonija na terenu, zaigrali su i povratnici Radžon Rondo i Dvajt Hauard, dok je sastav iz San Franciska bez pomoći najboljih pojedinaca uspeo da odnese pobedu - 111:99.

Biće potrebno vremena Lejkersima da "kliknu". Da trener Frenk Vogel i njegovi saradnici dovedu stvari na svoje mesto, s ozbirom da je ekipe pretrpela velike promene tokom leta. To se jasno vidi u pripremnom periodu, gde ekipa koja u svojim redovima ima zvezde NBA poput Džejmsa, Dejvisa i Vestbruka ne uspeva da obori na pleća tim koji je takođe prilično izmenjen i za koji pritom nisu nastupali Stef Kari, Klej Tompson i Drejmond Grin.

Izabrane vesti

Ali zato je u bojama Ratnika ponovo zaigrao Nemanja Bjelica. Reprezentativac Srbije je proveo 17 minuta na parketu i za to vreme ostvario vrlo dobar učinak od 10 poena (4/7 za dva i 2/2 bacanja), pet skokova i tri asistencije. Još jedno solidno izdanje iskusnog krilnog centra, koji bi, čini se, mogao da imao važnu ulogu sa klupe u ekipi Stiva Kera ove sezone.

Odlična raspodela poena u pobedničkom sastavu. Džordan Pul je bio najefikasniji sa 18, dok su po dva manje dodali Demijon Li i Oto Porter. Potonji je tokom leta stigao u ekipu i čini se da se odlično prilagođava. Endru Vigins (9sk) i Geri Pejton II su postigli po 12 poena, dok je dvocifren bio još samo Bjelica.

Što se tiče Lejkersa, minutaža je i po cenu poraza ravnomerno raspoređena, a raduje sve bolja forma Entonija Dejvisa, koji iz meča u meč podiže lestvicu. Večeras je brojao do 20, uz šest skokova i po dve asistencije, ukradene lopte i blokade. Lebron je dodao 17 poena, Karmelo Entoni 13, dok je do 11 brojao Čondi Braun. Vestbruk je upisao dabl-dabl (po 10 poena i skokova), četiri asistencije nedostajale su mu za tripl-dabl. Dvocifren sa 10 poena i Ostin Rivs.

Lejkersi su dobro otvorili meč. Dok god su na parketu bili Lebron, Vestbruk i Dejvis, ekipa je dobro izgledala. Bilo je tu i lepih progravanja, naznaka potencijalno dobre saradnje između velikih zvezda. Ipak, nedostajalo je požrtvovanosti u odbrani, dok bi ulaskom rezervista na parket sve padalo u vodu. Golden Stejt je pokazao da je u ovom trenutku daleko bolje uigran.

Uspeli su Voriorsi da stignu do preokreta u finišu treće četvrtine, na kratko su predali prednost rivalu početkom odlučujuće, ali su je brzo vratili i na kraju zasluženo stigli do trijumfa. Nije Vogel jurio za pobedom, pa su i u odlučujućim trenucima priliku dobili igrači iz drugog plana.

Bilo kako bilo, pripreme bez upisanog trijumfa ne ostavljaju lep utisak. Zato treba očekivato od Lejkersa da zapnu u poslednjem meču pred početak regularnog dela sezone, kada budu delili megdan sa Sakramento Kingsima (petak, 04.00).



tagovi

Nemanja BjelicaLA LejkersGolden Stejt VoriorsLebron DžejmsEntoni DejvisRasel VestbrukKarmelo Entoni

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara