Aleksandra Crvendakić (© Star sport)
Aleksandra Crvendakić (© Star sport)

Lepota košarke! Aleksandra Crvendakić sama pobedila Hrvatice, ubacila 33 poena

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.11.21. | 19:49

Naša reprezentacija uspešno počela kvalifikacije za EP 2023. trijumfom u Zaboku – 84:66

Ako je suditi na osnovu prve zvanične utakmice posle malo više od tri meseca, ženska košarkaška reprezentacija Srbije dobila je novog lidera. Ime joj je Aleksandra Crvendakić i najviše blagodareći njoj prvak Evrope je uspešno počeo kvalifikacije za naredni šampionat Starog kontinenta. Na gostovanju Hrvatskoj u Zaboku selekcija Marine Maljković je ostvarila očekivanu pobedu, ispod koje se potpisala 25-godišnja Lozničanka.

Srpkinje su slavile 84:66, a čak 33 poena delo je našeg krila. Bila je to maltene simultanka košarkašice Asvela. Skoro sve joj je polazilo za rukom. Od 11 pokušaja za dva ubacila je čak devet, pogodila je tri torjke iz četiri šuta, dodala sedam skokova i dve asistencije i potvrdila nagoveštaje da će preuzeti dirigentsku palicu u maltene renoviranoj reprezentaciji. Lepota!

Izabrane vesti

Podsetimo, Ana Dabović je povređena, povukle su se Jelena Bruks i Sonja Vasić, u odnosu Olimpijske igre u Tokiju i prethodno EP nema Dejane Butulije, ali ni Anđele Dugalić, tako da se Aleksandra Crvendakić nametnula kao centralna figura i taj status u potpunosti opravdala.

U našem timu još još tri igračice ostvarile su dvocifren učinak. Tina Krajišnik je brojala do 15 (uz devet skokova), Ivon Anderson upisala 13 (imala i devet asistencija), dok je Saša Čađo dodala 12 (uz četiri trojke).

Kod domaćina bolje od ostalih bile su Ana Marija Begić (19) i Ivana Dojkić (18).

Naša reprezentacija kvalifikacije nastavlja tek za godinu dana. Duel sa Bugarskom zakazan je za 24. novembar 2022, potom će biti domaćin Hrvatskoj 9. februara 2023, a 12. februara iste godine gostovanje u Bugarskoj. Pobednik grupe će direktno na turnir koji 2023. zajedničkim snagama organizuju Slovenija i Izrael (obezbedili učešće), dok će im se pridružiti i najbolja četiri drugoplasirana tima.

KVALIFIKACIJE ZA EP KOŠARKAŠICA

Grupa E, drugo kolo

Hrvatska - Srbija 66:84



tagovi

ženska košarkaška reprezentacija SrbijeMarina MaljkovićAleksandra Crvendakić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara