Matijas Lesor (©MN Press)
Matijas Lesor (©MN Press)

Lesor dominirao u pobedi nad Makabijem, Papapetrua prati dobra forma

Vreme čitanja: 1min | ned. 17.09.23. | 19:08

Vildoza nije igrao zbog manje povrede

Poslednji dan pripremnog turnira na Rodosu doneo je siguran trijumf Panatinaikosa u evroligaškom klasiku sa Makabijem iz Tel Aviva – 89:77 (24:18, 22:18, 23:23, 20:18).

Zeleni su u ranoj fazi utakmice stekli dvocifrenu prednost koju su držali do samog kraja, na momente su čak pokazali i spektakularnu igru što je posebno oduševilo navijače. No, na to ne treba posebno obraćati pažnju sada, pošto sezona još nije ni počela.

Izabrane vesti

Igrač utakmice je bio Matijas Lesor. Francuski centar dominirao je igrom na oba kraja terena, pa je susret završio sa 22 poena. Sjajno izdanje doskorašnjeg košarkaša Partizan Mozzart Beta ispratio je još jedan bivši as crno-belih Joanis Papapetru sa 12 poena, dok je Dinos Mitoglu dopisao poen manje. Luke Vildoze nije bilo u opremi Zelenih zbog manje povrede. Grk je dobru formu sa Mundobasketa preneo na dres Zelenih, u koji se vratio posle godinu dana provedenih u Beogradu.

Susret je obeležio i sudar Huanča Ernangomeza sa Antonijusom Klivlendom sredinom poslednje četvrtine. Španac je završio na parketu, a pošto su mu saigrači pomogli da ustane Papapetru ga je pitao koliko prstiju vidi kako bi proverio da nije došlo do potresa mozga.

Kod Makabija Lorenzo Braun imao je 14 poena, dok je novajlija Hasijel Rivero zabeležio 13 poena.

Zeleni će naredne sedmice biti domaćini još jednog snažnog pripremnog turnira evroligaškog karaktera. Naime, u glavni grad Grčke stižu Partizan Mozzart Bet, Anadolu Efes i minhenski Bajern.


tagovi

KK PanatinaikosMatijas LesorJoanis PapapetruKK Makabi Tel AvivLorenzo Braun

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara