Matijas Lesor sa Grobarima (©MN Press)
Matijas Lesor sa Grobarima (©MN Press)

Lesor: Ne plašim se kontakt igre i udaraca! Uskoro se vraćam u Beograd, biće to emotivan trenutak

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.11.23. | 02:32

Iduće sedmice Panatinaikos gostuje Partizan Mozzart Betu u Areni

Razgrtao je Matijas Lesor čuvare u reketu i podsetio na ne tako davne dane kada je u crno-belom dresu čupao obruče. Francuski centar drastično je podigao nivo igara, uostalom kao i dobar deo tima. Panatinaikosu je pobeda nad Valensijom bila četvrta uzastopna u Evroligi, probio se u vrh, ali imao je i raspored kakav niko nije.

Atinski klub je od deset utakmica u Evroligi čak sedam odigrao u Oaki! Iskoristio je veliku početnu prednost, no da bi ostao na četvrtoj poziciji ili se približio Real Madridu moraće da dobija i na strani. Zeleni iduće sedmice gostuju Partizan Mozzart Betu, koga pre toga očekuje duel sa Efesom, a taj meč će za Matijasa Lesora biti poseban.

Izabrane vesti

Valensiji je isporučio 17 poena, bio je najefikasniji u taboru atinskog kluba, a imao je i sedam skokova. Tri meča zaredom u Evroligi bio je dvocifren, spada među najefikasnije igrača Panatinaikosa. Isprva su mu navijači zamerali, očekivali su da pokaže više, nije im se dopalo ni što se uključio u Partizanovu proslavu posle derbija, kada ga je Aleksa Avramović pozvao telefonom.

Sve to je iza Matijasa Lesora, a pred njim povratak na mesto na kome je ostavio dubok trag prethodnih sezona

„Uskoro se vraćam u Beograd, biće to veoma emotivan trenutak za mene“, rekao je Matijas Lesor, prenosi Gazeta.

Čak 11 puta bio je fauliran na meču protiv Valensije. Dobijao je udarce, nije bežao od igre u telo, a nedavno je „pobegao“ Krisu Benkstonu sa postera. Verovatno je i to imao na umu kada je govorio o kontakt igri...

„Trudim se da budem čvrst. Ne plašim se kontakta, niti udaraca, često sam fauliran. Najvažnije je da pobeđujemo, na pravom smo putu. Imali smo sreće što smo igrali kod kuće (poslednje tri utakmice u Evroligi prim. aut), navijači nam daju podsticaj. Zahvalni smo im. Potrebna nam je puna OAKA za veći impuls. Panatinaikos igra sve bolje i bolje kada je puna“.

Daleko bolje Panatinaikos igra nego što je to bio slučaj na početku sezone, pojačanja su pohvatala zamisli Ergina Atamana, kao i starosedeoci. Sada manje vrte po glavi šta treba da urade, ne promiču im detalji, usredsređeniji su na dešavanja na parketu.

„Sada manje razmišljamo, jer imamo više automatizma u igri, to nam omogućava da budemo agresivniji i u napdau i u odbrani. Kada tačno znate koja je vaša uloga i šta morate da uradite na terenu, možete da budete brži i agresivniji za 100 odsto“, završio je Matijas Lesor.




tagovi

Matijas LesorEvroligaKK PanatinaikosKK Partizan

Obaveštavaj me

Evroliga
KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara